ODLIČNA CRVENA ZVEZDA POBEDILA GENT I U BELGIJI: Miris evropskog proleća se oseća na "Marakani"

Z. ĆOROVIĆ

26. 11. 2020. u 21:32

EKSPRESNO, efektno, pametno! Veliku pobedu, vrednu evropskog proleća, izborio je srpski šampion u Belgiji: Gent – Crvena zvezda 0:2 (0:1).

ОДЛИЧНА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА ГЕНТ И У БЕЛГИЈИ: Мирис европског пролећа се осећа на Маракани

FOTO: EPA

Kao da je ciljao iz kubure, perfektan hitac mladog Njegoša Petrovića već je u 53. sekundi doneo vođstvo crveno-belima, a trijumf je potvrdio „jablan“ Nemanja Milunović, posle skoka i udarca glavom u 52. minutu.

Pošto je Hofenhajm slavio protiv Libereca u Češkoj (2:0), samo u nekoj „ludoj“ teoretskoj kombinaciji crveno-beli se neće domoći naredne runde. Mnogo realnije je da pojure prvo mesto u grupi, a do njega će doći ukoliko sledećeg četvrtka na „Marakani“, u petkom kolu LE, pobede Nemce sa dva gola razlike. Ali, otom, potom.

Sinoć u Gentu, bez petorice standardnih prvotimaca, ekipa Dejana Stankovića je odigrala zrelo, strpljivo i inteligentno. Umela je da pronađe najbolji i najlakši put do cilja.

Počelo je idealno. Već u 53. sekundi, iz prvog kornera i uigrane akcije, lopta je došla do Njegoša Petrovića, a on je sa tridesetak metara iskosa ispalio pravi katapult pod prečku. I golmana domaćih Bulata iznenadio je ovaj super-projektil. Fijuknuo mu je iznad glave, efektno pod prečku – 0:1.

GENT – C. ZVEZDA 0:2 (0:1)

STRELCI Petrović u 1, Milunović u 58. minutu. Stadion: „Gelamko arena“. Bez publike. Sudija: Filip Glova (Slovačka).

GENT: Bolat 5 – Botaka 5,5 (od 46. Kastro-Montes 6), Hanhe-Olsen 5, Ngađui 6 Fortuna 6, Mohamadi 6 – Dorš 6,5, Ovusu 6 (od 58. Ođiđa-Ofoe 6) , Kums 6,5 – Bezus 6, Bukari 6 (od 66. Niangbo -).

C. ZVEZDA: Borjan 8 - Gajić 7, Milunović 8, Pankov 7, Degenek 7 – Petrović 8 (od 72. Eraković -), Nikolić 7 – Ivanić 7, Ben 7 (od 72. Spiridonović -), Vukanović 6,5 (od 87. Radulović -)– Falčineli 7 (od 87. Boaći -)

IGRAČ UTAKMICE: Njegoš Petrović (C. zvezda)

Od starta ove sezone, Stanković je svojim sa pulenima osmišljavao raznovrsne prekide, nekoliko puta je na važnim mečevima malo falilo da „upali“, pa je ovaj pogodak stigao kao nagrada u jako važnom trenutku.

Posle vođstva Zvezda se povukla, pozadi „zategla“ i dala loptu protivniku. Uprkos inicijativi, domaćin nije ništa konkretno napravio do 32. minutu kada je Vukanović povukao protivničkog igrača, ali, srećom, za sudiju to nije bilo dovoljno za penal. U 44. minutu glavomistakao se Borjan odličnom intervencijom posle udarca glavom Bukarija.

U nastavku je Gent sve karte bacio u napad, ali je ta ofanziva bila jalova. Zvezda je čekala i dočekala svoju šansu u 58. minutu. Opet posle kornera, samo što je sada Milunović pretvorio centaršut u nedostižnih 2:0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!