RAT MURINJA I GVARDIOLE: TIP analizira dva derbija engleske premijer lige

Novosti online

21. 11. 2020. u 10:00

Englezi, dobro došli nazad na TV prijemnike i liste u kladionicama.

РАТ МУРИЊА И ГВАРДИОЛЕ: ТИП анализира два дербија енглеске премијер лиге

Foto: EPA-EFE/Shaun Botterill/POOL

Na veliku radost svih prognozera u ponudi ovog vikenda, posle reprezentativne pauze, sa Ostrva stižu dve poslastice. Ljubitelji fudbala i klađenja uživaće u duelu između Liverpula i Lestera kao i u dvoboju Mančester Sitija i Totenhema.

"PEVCI", ČUDOM EFIKASNIJI

Prvi će na teren "pevci" i "građani" u subotu (18.30). To će biti novi sudar dva genijalna trenerska uma - Pepa Gvardiole i Žozea Murinja. U poslednjem njihovom susretu, pobedu je odneo ekscentrični Portuglac početkom godine, kada se Siti već bio oprostio od titule.

Sada je situacija drugačija, Totenhem je ušao jako dobro u sezonu i drugi je na tabeli. Na drugoj strani, Siti je mnogo slabije krenuo i zauzima tek desetu poziciju, tako da je jasno da bi Gvardioli trijumf nad starim rivalom povratio samopouzdanje i usmerio njegovu ekipu ka gornjem domu Premijer lige.

Suprotno nekom opštem mišljenju, Murinjova ekipa je jedna od efikasnijih timova ove sezone sa Kejnom i Sonom (19 pogodaka na osam mečeva), dok su Pepovi "građani" tek deset puta tresli mreže na sedam prvenstvenih utakmica. U poslednjih devet mečeva samo su jednom remizirali, uz šest pobeda Mančester sitija.  

VARDI "VOLI" LIVERPUL

Za kraj sedmice, fudbalske zanesenjake će poneti susret Liverpula i Lestera (nedelja, 20.15). Trener domaćih Jirgen Klop ima velike probleme zbog brojnih povreda, u meč će ući bez gotovo cele startne odbrambene četvorke, što će posebno obradovati napadača "lisica" Džejmija Vardija. On je u narodu poznat kao "ubica velikih", a Liverpul mu je jedna od omiljenih žrtava - dao im je sedam golova u karijeri. Trenutno je u vrhu liste strelaca Premijerlige sa osam pogodaka, isto toliko puta je pogodio i najbolji napadač "redsa" Mo Salah, ali je njegovo učešće pod velikim znakom pitanja, jer je imao koronu. Liverpul je poznat kao negostoljubiv domaćin, vezao je u prvenstvu na svom "Enfildu" 63 utakmice bez poraza (11 remija).     

Ono što može da obraduje ljubitelje prognoze je da ja na poslednjih pet mečeva ove dve ekipe bilo bar dva gola, pa se očekuje da tako bude i ovog puta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri