ZA ALBANCE NE VAŽE ISTA PRAVILA? Pune tribine na meču u pčinjskoj okružnoj ligi, uprkos merama Vlade

V. N.

10. 11. 2020. u 21:09

SVE moguće epidemiološke mere Vlade Srbije za suzbijanje širenja virusa korona prekršene su na utakmici Pčinjske okružne lige (peti rang), između domaćina Trnovca i Lugine, budući da se na tribinama našao veliki broj navijača, bez maske, pribijenih jedni uz druge.

ЗА АЛБАНЦЕ НЕ ВАЖЕ ИСТА ПРАВИЛА? Пуне трибине на мечу у пчињској окружној лиги, упркос мерама Владе

Foto: Printskrin

U trenucima kada virusna pandemija hara Srbijom, veliki broj pretežno albanskog stanovništva sa juga zemlje se oglušio o naredbe Vlade o zabrani okupljanja, kao i o instrukcije FSS koje striktno zabranjuju prisustvo publike na stadionima, i važe za sve utakmice, od Superlige do "betona".

Derbi kazne

ZBOG nepoštovanja protokola za suzbijanje širenje virusa korona, disciplinska komisija FSS, nedavno je kaznila i večite rivale. Partizan kao domaćin i organizator 163. derbija morao je da plati milion dinara zbog većeg broja od dozvoljenih lica u Zapadnoj loži i zloupotrebe fotoreporterskih akreditacija, dok je Crvena zvezda kažnjena sa 300.000 dinara, jer igrači na klupi i pojedini članovi nisu imali masku.

Iz Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga kažu da su organizator Trnovac i gosti iz Preševa i pre utakmice upozoreni da apeluju na svoje pristalice da ne dolaze i da time spreče ovakvu situaciju, pošto su njihovi susreti u prošlosti privlačili ogromnu pažnju tamošnje javnosti.

- Predstavnici FS Pčinjskog okruga su u četvrtak održali preventivni sastanak sa predstavnicima klubova Trnovac i Lugina, kako bi uticali na svoje navijače, i poručili im da ne dolaze na utakmicu. To smo učinili, jer između ovih dveju ekipa vlada veliko sportsko rivalstvo, i njihove utakmice su u prošlosti znale da budu vrlo posećene, jer smo očekivali ovako nešto - rekao je, za "Novosti", Blagoje Tabaš, predsednik Saveza.

Sam Tabaš nije prisustvovao pomenutom susretu, jer, kako kaže, poštuje mere naše vlade, i smatra da bi isto trebalo da učine svi njeni građani. Zapisnik od delegata još nije dobio, ali jasno je da je domaćin, u ovom slučaju FK Trnovac, napravio veliki propust kada je u pitanju organizacija meča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!