TIP ANALIZA - TRI DERBIJA: Haland na Ledandovskog, Lacio čeka Juventus, Siti spreman za Liverpul

M. J. - G. K.

07. 11. 2020. u 10:00

TRI velika derbija čekaju nas ovog vikenda

ТИП АНАЛИЗА - ТРИ ДЕРБИЈА: Халанд на Ледандовског, Лацио чека Јувентус, Сити спреман за Ливерпул

Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

  • BORUSIJA DORTMUND DOČEKUJE BAJERN (SUBOTA, 18.30)

Utakmica Borusije Dortmund i Bajerna iz Minhena nije samo običan derbi, to je sudar Vestfalije i Bavarske, mladosti i iskustva, najbolje odbrane i napada u ligi, golgetera Erlinga Halanda i Roberta Levandovskog...

U subotu u 18.30, uslediće devedesetominutna borba za lidersku poziciju u šampionatu Nemačke, a bitka nimalo neće biti laka. Oba tima nalaze se u veoma dobroj formi i imaju samo po jedan poraz u Bundesligi. Fudbaleri Borusije u dosadašnjem delu prvenstva primili su samo dva gola, a Bajernov svaki meč u istom takmičenju bio je završen sa barem tri, tako da će konačan ishod duela zavisiti od toga koja ekipa bolje otvori utakmicu i nametne svoj tempo. 

Milioneri vrebaju prliku da se osvete Bavarcima za poraz u nacionalnom Super kupu (2:3), dok će tim iz Minhena krenuti još silovitije i pokušati da pokaže ko je apsolutni vladar Nemačke.

Zanimljiv je podatak da nije bilo iksa, računajući proteklih devet međusobnih susreta u svim takmičenjima (7:2 u pobedama za Bajern). 

  • LACIO DOČEKUJE JUVENTUS U SERIJI A (NEDELjA, 12.00).

Niko prethodnih godina nije toliko namučio apsolutnog vladara italijanskog fudbala, ekipu Juventusa kao što je to činio Lacio. Dva tima će se u nedeljnom matine terminu (12.30) sastati u okviru sedmog kola Serije A.

Mnogi predviđaju da je vladavini “stare dame” došao kraj, najviše zbog činjenice što je u novu sezonu ušla sa trenerom početnikom jer je Andrea Pirlo zaseo na klupu. Sa druge strane, Lacio se od 2016. nalazi pod vođstvom Simonea Inzagija, čoveka koji je i te kako znao da zagorča život torinskim crno-belima pre svega u Superkup finalima 2017. i 2019., kada su nebeskoplavi uzimali trofej upravo pobedama nad Juventusom. 

U ligi je druga priča, Rimljani su slavili na samo dva od proteklih deset međusobnih duela, ali poslednji put baš prošle sezone kada je na “Olimpiku” bilo 3:1.

Trenutna forma ide na stranu Lacija, iako bi se pogledom na ligašku tabelu drugačije reklo. Pogotovo dobre partije ekipe iz prestonice pokazuje u Ligi šampiona. Na konto torinskog tima ide činjenica da se Kristijano Ronaldo oporavio od virusa korona i njegovim povratkom stvari bi po Juventus mogle da krenu na bolje.

  • LIVERPUL GOSTUJE MANČESTER SITIJU U POSLASTICI PREMIJER LIGE (NEDELjA, 17.30)

Svaki okršaj Liverpula i Mančester sitija, u poslednje dve godine, viđen je kao "mini finale" turnira za titulu Premijer lige. Pre svega zato što su se u poslednje vreme ove dve ekipe izdvojile ispred ostatka velike "šestorke", i prigrlili poslednja dva trofeja namenjena osvajaču engleskog prvenstva. Međutim, pred veliki derbi za vikend (nedelja, 17.30) sada deluje da to nije slučaj, pošto je Siti mnogo slabije započeo aktuelni šampionat, i već zaostaje pet bodova za "redsima". 

I bez obzira na prednost koju procenitelji kvota daju Sitiju, viđenje prosečnog ljubitelja fudbala je da Liverpul igra mnogo bolje u poslednjih nekoliko susreta. Dokaz za to je i "petarda" protiv Atalante u Ligi šampiona, ali nisu ni oni bez problema. Odbrana šampiona je pretrpela ozbiljan udarac gubitkom Virdžila Van Dajka, dok bi u redove "građana" mogao da se vrati golgeter Serhio Aguero, koji je od početka sezone odigrao samo jedan meč.

Biće to i sudar dva genijalna trenerska uma, Pepa Gvardiole i Jirgena Klopa. Ako se u obzir uzmu njihovih deset prethodnih susreta, devet je završilo sa preko tri gola, dok je taj jedan bio pun ćoraka – 0:0. 

Mančester siti - Liverpul

1  1.95        X  4.20        2  3.30



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!