PRETI ŠEVČENKOV LJUBIMAC: Veoma je jak, tehnički dobro potkovan i zovu ga Terminator

Z. ĆOROVIĆ

04. 11. 2020. u 08:00

UKRAJINSKI "bufalo" biće najveća pretnja Crvenoj zvezdi sutra (21.00) na "Marakani" u trećem kolu LE.

ПРЕТИ ШЕВЧЕНКОВ ЉУБИМАЦ: Веома је јак, технички добро поткован и зову га Терминатор

EPA/EFE

Napadač Genta Roman Jeremčuk (24, 191 cm) najskuplji je igrač i zvezda tima, neko oko koga se sve vrti. Belgijanci su ga pre četiri godine kupili od Dinama iz Kijeva za dva miliona evra, a sada mu je vrednost 11. Zbog Jeremčuka je u septembru promenjen trener, a u reprezentaciji (14 mečeva, 5 golova) ljubimac je selektora Andreja Ševčenka.

- Sećam ga se još dok je bio na pozajmici u Aleksandriji, igrao sam nekoliko puta protiv njega - odlično poznaje Jeremčuka bivši srpski fudbaler Željko Ljubenović, koji je od 2006. do 2018. igrao u Ukrajini, a sada u toj zemlji završava trenersku Pro licencu.

DEBITANT IZ ITALIJE NA CENTRU

MIHAEL Fabri (37), italijanski sudija, deliće pravdu na meču koji se igra na stadionu "Rajko Mitić" između Crvene zvezde i Genta. Za Fabrija, ovo će biti debitantski nastup u grupnoj fazi nekog međunarodnog takmičenja, budući da je do sada vodio kvalifikacione duele.

- Vratio se u Dinamo, gde nije imao zapaženu ulogu. Mlad je otišao u Gent i od tada mu je karijera u uzlaznoj putanji. Sada je na vrhuncu i uskoro će se sigurno preseliti u neki veći u klub.

Sada Romana zovu "ukrajinski bufalo" jer je belgijski klub dobio nadimak po bizonu i priča sa Divljeg zapada. Često mu novinari "tepaju" i da je pravi Terminator.

- Veoma je snažan, tehnički dobro potkovan, i ima snažnu levicu. Najvažniji kvalitet mu je osećaj za gol, nađe se tamo gde treba da bude. Opasan je, ne boji se da igra. U reprezentaciji Ukrajine trenutno je prvi špic, Ševčenko ga najviše forsira, a on mu to poverenje vraća golovima.

Željko Ljubenović FOTO: N. Skenderija

- Ukrajinske novine stalno pišu o Jeremčuku, tako sam saznao da su u Gentu bukvalno zbog njega oterali prethodnog trenera Lasla Bolonjija. Nešto je kritikovao taktiku, pa ga je trener sklonio dve utakmice. Uprava je smenila Bolonjija i stala uz svog najboljeg igrača. Imao je on odlične ponude letos, ali ga Gent nije pustio zbog Evrope. Obećali su da će ga pustiti na zimu.

Pred dolazak u Beograd na meč sa Zvezdom Jeremčuk je u belgijskoj ligi postigao het-trik protiv Beverena.

- Biće pretnja ako mu Zvezdini defanzivci ostave prostor. Međutim, ukoliko crveno-beli budu na nivou kao protiv Libereca, onda nemamo šta da brinemo. Iz iskustva znam da belgijsko prvenstvo nije ništa posebno i da tamo može svaki naš igrač da igra i napravi karijeru. Zvezda je bolja i verujem da će to pokazati, kao i da se Jeremčuk neće naigrati na "Marakani" - uveren je Ljubenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!