MILER TEŠKO BOLESTAN: Legendarni napadač Bajerna u bolnici čeka 75. rođendan

Novosti online

02. 11. 2020. u 17:36

LEGENDARNI nemački golgeter Gerd Miler pati od demencije i njegovo stanje je vrlo ozbiljno, tvrdi njegova supruga Uši.

МИЛЕР ТЕШКО БОЛЕСТАН: Легендарни нападач Бајерна у болници чека 75. рођендан

Foto: EPA-EFE/ FRANK LEONHARDT

- U krevetu je gotovo 24 sata dnevno, ima samo retke trenutke budnosti i polako klizi u zagrobni život dok spava, kazala je Milerova supruga u dirljivom obrsaćanju koje je preneo Bild. Gerd Miler je poslednjih pet godina u specijalizovanoj ustanovi pokraj Minhena u kojoj sada živi i u kojoj će u utorak proslaviti 75. rođendan.

Jedan od najboljih strelaca koje je fudbal ikad imao još uvek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Nemačkoj je donio titulu svetskih prvaka, a Bajernu evropski tron.

- Zahvaljujući njegovim golovima Bajern je dostigao međunarodni nivo na kome još uvek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u istoriji kluba. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mileru za 100 godina, rekao je njegov bivši saigrač i prijatelj Franc Bekenbauer.

"Bombarder" je bio najbolji fudbaler Evrope 1970. godine, postigao je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Nemačku.

Najnovija stručna istraživanja pokazuju da su profesionalni fudbaleri dva i po puta skloniji staračkoj demenciji od prosečne populacije, što pored Milerovog, potvrđuju i slučajevi ser Bobija Čarltona i Nobija Stajlsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri