MILOŠ BOSANČIĆ ZA "NOVOSTI": Uživam u našoj sedmoj ligi

M. Jovanović

01. 11. 2020. u 08:20

SVE ljubitelje fudbala u Srbiji iznenadila je vest da je bivši fudbaler Partizana i Crvene zvezde Miloš Bosančić, koji je protekle sezone nastupao za Rad, odlučio da u 32. godini karijeru nastavi u Kačeru iz Belanovice, timu osnovanom 1923. godine, koji je član sedmog po rangu takmičenja, odnosno Opštinske lige Lajkovac-Ljig-Mionica.

МИЛОШ БОСАНЧИЋ ЗА НОВОСТИ: Уживам у нашој седмој лиги

FOTO: Privatna arhiva

Mada je još mogao da igra po superligaškim terenima, naš nekadašnji mladi reprezentativac povukao je radikalan potez i tako postao najveće pojačanje u istoriji Kačera. Zbog čega je izbor pao baš na tim iz Belanovice, Bosančić je obrazložio za "Novosti".

- Sviđa mi se taj deo naše divne Srbije. Imam nekoliko prijatelja koji su vezani za Belanovicu, često boravimo u tom malom mestu i došli smo na ideju da kroz druženje podignemo nivo fudbala koliko je to moguće. Ceo život sam okružen fudbalom i ovo je čista sportska priča iz uživanja. Iskreno, nisam znao šta me očekuje u ovom rangu, ali prijatno sam iznenađen - rekao je Bosančić.

SA LIBERECOM BIO PRVAK ČEŠKE

BOSANČIĆ je sa rivalom Crvene zvezde iz Lige Evrope, Slovanom iz Libereca, za koji je odigrao 114 mečeva i postigao 16 golova, u sezoni 2011/2012, osvojio titulu prvaka Češke. Pored ovog tima, u karijeri je nastupao još i za: Partizan, Boavistu, OFK Beograd, Čukarički, Gjongnam (Južna Koreja), Crvenu zvezdu, Grintaun (Kina), BEC Tero (Tajland), Kešlu (Azerbejdžan), Voždovac i Rad.

Takođe, Miloš planira da u godinama koje dolaze nosi dres srpskog niželigaša, a da po završetku fudbalske karijere otpočne trenersku.

- Moja budućnost je vezana za FK Kačer koliko god to trajalo, tako da nemam ambicije da nastupam ni za jednu drugu ekipu. Osećam se super, sigurno bih mogao da igram još nekoliko godina na dobrom nivou a, kako stoje stvari, te godine ću provesti gde sam trenutno. Uporedno završavam školu za trenersku licencu i želeo bih da napravim uspešnu trenersku karijeru - istako je Bosančić.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!