ROBERTSON OPASNOST: Škotska vredi 220 miliona evra, najbolji igrač levi bek Liverpula

G. K.

09. 10. 2020. u 20:50

JEDNA prepreka deli fudbalere Srbije do prvog plasmana na najveću evropsku smotru i zove se Škotska, sa kojom će naši "orlovi" ukrstiti koplja 12. novembra u Beogradu.

РОБЕРТСОН ОПАСНОСТ: Шкотска вреди 220 милиона евра, најбољи играч леви бек Ливерпула

Robertson (desno) na meču sa Izraelom

Po svemu prikazanom naš nacionalni tim nema čega da se plaši i veliki je favorit protiv ostrvske reprezentacije, čija vrednost se procenjuje na 220 miliona evra (Srbija 374 miliona), u kojem je apsolutno najvredniji kako u igračkom tako i novčanom smislu levi bek Endru Robertson. Sem njega, velike nade polažu u Rajana Frejzera (Njukasl) i Skota Mektominija (Mančester junajted).

Liverpulov verni vojnik Robertson je kapiten tima i predvodnik ove generacije koja pokušava da posle više od 20 godina ponovo nađe svoje mesto na nekom velikom takmičenju.

Škotlanđani su poslednji put na jednoj takvoj smotri učestvovali 1998. kada su na SP u Francuskoj ispali u grupi, dok su dve godine ranije igrali najjače kontinentalno takmičenje.

- Znamo da nas očekuje teško gostovanje u Srbiji, ali idemo tamo sa samopouzdanjem i verom da možemo da ispišemo istoriju škotskog fudbala - rekao je selektor Stiv Klark, koji se na toj poziciji nalazi od 2019. godine, dok je pre toga radio u engleskim klubovima (VBA, Njukasl, Aston Vila, Reding) i škotskom Kilmarnoku.

Škotska je u polufinalu izbacila Izrael na penale 5:3 (0:0)

ĐURIČIĆ IH SRUŠIO 2013.

SRBIJA je sa Škotskom u istoriji odigrala deset međusobnih susreta, a bilans iznosi po dve pobede i poraza, uz čak šest nerešenih susreta.

Poslednji duel datira iz marta 2013. godine u kvalifikacijma za SP, kada je u Novom Sadu naš tim slavio sa 2:0, a zanimljivo oba pogotka bila su delo Filipa Đuričića.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a