ZAVRŠEN PRELAZNI ROK: Potrošeno 3,5 milijardi evra

Z.Ć.

06. 10. 2020. u 08:33

NEMA više rasipanja i bahaćenja kao ranije.

ЗАВРШЕН ПРЕЛАЗНИ РОК: Потрошено 3,5 милијарди евра

FOTO: AP

Klubovi pet najvećih evropskih liga potrošili su u ovom prelaznom roku oko 3,5, milijardi evra za pojačanja, što je skoro duplo manje nego prethodne godine.

Ovaj podatak najbolje govori da je finansijska kriza uzrokovana pandemijom virusa korona uzdrmala svet fudbala i promenila poslovanje kod mnogih.

POSLEDNjI DAN

Edison Kavani  Mančester j.

Tomas Parti Arsenal
Ben Godfri  Everton
Čupo Moting  Bajern
Federiko Kjeza Juventus

Po običaju, najizdašniji su i ovoga puta bili Englezi, pošto su premijerligaši za novajlije izdvojili 1,35 milijardi. Rekordan transfer letnjeg prelaznog roka, koji se juče završio, bila je Čelsijeva kupovina Kaija Haverca (Leverkuzen) od 80 miliona evra. "Plavci" su se ponašali kao da je sve normalno, kao i pre, pa se gazda Roma Abramovič isprsio i za napadača Tima Vernera (50 miliona evra - Lajpcig), po istoj ceni pazario je i levog beka Bena Čilvela.

Mančester siti se najviše "otvorio" za štopere Rubena Dijasa (68 miliona evra - Benfika), i Nathana Akea (45 m. - Bornmut), Liverpul za napadača Žotu (45 m. - Vulvsi).

Bogati PSŽ je od Intera otkupio ugovor napadača Ikardija (50 miliona), Bajern je platio Sanea (Mančester s.) - 45 miliona, a Napoli je investirao čak 70 miliona za mladog krilnog napadača Viktora Osmihena, što je bio drugi transfer po vrednosti...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)