VUČIĆ O ODLUCI UEFA: Sportski je da Zvezda ode u Jerevan

Tanjug

29. 09. 2020. u 12:15

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi voleo da Crvena zvezda, pred kojom je meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Ararata, odigra utakmicu u Jermeniji, jer ne bi trebalo da nastalu situaciju koristimo da bi u sportskom, fudbalskom smislu, dobili prednost.

ВУЧИЋ О ОДЛУЦИ УЕФА: Спортски је да Звезда оде у Јереван

Foto: Milena Anđela

- Sećate se da su Danci postali prvaci Evrope, nakon što su nas izbacili sa šampionata, iako smo ih mi pobedili u kvalifiacijama", podsetio je Vučić na situaciju iz 1992. godine, kada je Jugoslavija, zbog rata eliminisana sa Evropskog prvenstva, a umesto je se plasirala Danska, druga u kvalifikacijama i postala šampion.


Vučić je istakao da će biti onako kako UEFA kaže, te da se on ne meša u takve odluke, ali da je njegov stav da je sportski da Zvezda ode i odigra utakmicu u Jerevanu.

Zbog ratnog stanja u toj zemlji, bilo je pitanje da li će se meč odigrati u Jermeniji, ali je UEFA procenila da nema potrebe da se susret pomera u drugu državu i čeka se zvanična potvrda te odluke.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (28)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost