ZVUČNA IMENA BI MOGLA DA DOĐU NA MARAKANU: Od Milana do Arsenala

Đ. S.

25. 09. 2020. u 21:48

AKO se Ararat u plej-ofu Lige Evrope u četvrtak u Jermeniji ispostavi kao lak plen i Zvezda izbori četvrtu uzastopnu jesen na međunarodnoj sceni, na programu su potencijalni okršaji sa Totenhemom, Arsenalom, Romom, Milanom, Lesterom...

ЗВУЧНА ИМЕНА БИ МОГЛА ДА ДОЂУ НА МАРАКАНУ: Од Милана до Арсенала

FOTO: M. Vukadinović

Bez obzira na to što to više nije Liga šampiona, i što u kuglicama nema Liverpula, Bajerna, PSŽ, crveno-beli bi na žrebu 2. oktobra, u slučaju slavlja u Jerevanu, mogli da dobiju veoma atraktivne rivale, a po sadašnjoj raspodeli su smešteni u drugi šešir.

Namestilo se tako da je srpskom šampionu odgovaralo ispadanje samo jednog kluba sa većim koeficijentom, za prelazak u nešto jače društvo. Rio Ave je to učinio izbacivanjem Bešiktaša, i Zvezda je projektovani član drugog šešira, zajedno sa Dinamom iz Zagreba, Jang Bojsom, Galatasarejem, Ludogorecom...

Da bi na tom mestu i ostala, neophodno je da PAOK i Mitjiland ne prođu u grupnu fazu Lige šampiona. I zasada to deluje kao ostvarivo. Grci su izgubili od Krasnodara u gostima (2:1), dok je predstavnik Danske odigrao nerešeno sa Slavijom u Pragu (0:0).

ATRAKTIVNO

1. Totenhem (Engleska)

2. C. ZVEZDA (Srbija)
3. Milan (Italija)
4. Lil (Francuska)
LAKO
1. Braga (Portugalija)
2. C. ZVEZDA (Srbija)
3. Karabag (Azerbejdžan)
4. Dandalk (R. Irska)

Međutim, drugi šešir uopšte ne mora da znači da će i eventualni rivali biti lakši. Naprotiv, u trećem su timovi poput Lestera, Milana, AZ Alkmara ili Hofenhajma, i jasno je da bi oni predstavljali rivale iz grupe neprijatnih.

Naravno, sva ova nagađanja su i dalje u domenu "potencijalnih", i sve će biti poznato tek kada svi susreti kvalifikacija sledeće nedelje budu odigrani.

MILIJAŠ: možemo mnogo više

PRE obaveza u Evropi, Zvezdu danas očekuje meč sa Mladosti u Lučanima (18.00 Arena 3)

- Ova ekipa je pokazala igrama i rezultatima da može mnogo više, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Svesni smo da neće biti lako, ali cilj su nova tri boda u prvenstvu - rekao je Nenad Milijaš, pomoćnik Dejana Stankovića.

Ono što je donekle poznato je izgled prvog šešira u kojem se na prvi pogled izdvajaju imena Arsenala, Napolija, Rome, Benfike, Leverkuzena, Viljareala, a očekivano je da im se pridruži i Totenhem, koji je susret plej-ofa igra sa Makabijem Haifom. U poslednjoj grupaciji iz koje dolaze protivnici, naziru se imena Kluža, Ferencvaroša, Šarlroa (igra sa Lehom)...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri