TADIĆ NA METI HOLANDSKE BANDE: Reprezentativcu Srbije hteli da otmu sat vredan 180.000 dolara

Novosti online

22. 09. 2020. u 19:59

ТАДИЋ НА МЕТИ ХОЛАНДСКЕ БАНДЕ: Репрезентативцу Србије хтели да отму сат вредан 180.000 долара

Foto Tanjug

U HOLANDIJI je ovih dana u toku sudski proces protiv "Roleks bande", ekipe lopova koja se bavi krađom skupocenih ručnih satova, a među onima koji su se našli na meti je i kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić.

Prema audio razgovorima do kojih je došlo tužilaštvo i prezentovalo ih na suđenju, grupa muškaraca osumnjičenih za višestruke pljačke imala je u planu da ukrade satove i profesionalnim fudbalerima u ovoj zemlji.

Između ostalog, banda je razgovarala o Dušanu Tadiću, Sijemu de Jongu i Stivenu Bergvajnu, kao potencijalnim metama, piše amsterdamski list "Het Parol".

Ovaj dnevni list navodi da se dosta pričalo o skupocenim satovima Dušana Tadića i da je grupa pljačkaša planirala da upadne u njegov stan i da mu ukrade skupoceni sat koji poseduje.

Tadić je poznat kao osvedočeni ljubitelj ovakvih satova, pa je nedavno promovisao i jedan od najpopularnijih modela, "Nautilus" kompanije Patek Filip iz Ženeve, koji na tržištu dostiže cenu i do 180.000 dolara (oko 153.000 evra).

Novinar Vuter Laumans u istom tekstu piše i kako su se članovi "Roleks bande" vozili čitav dan po gradu tražeći potencijalne žrtve, među kojima je bio i Ren van Dam, poznati holandski preduzetnik.

Van Dam je teško bio povređen, imao je više preloma lobanje, a ni dan danas mu nije vraćen skupoceni sat. Počinioci su bili uhvaćeni i priznali su delo.

Auto pljačkaša je bio ozvučen i otuda audio razgovori u kojima se jasno čuje da su članovi bande razgovarali o satovima Stivena Bergvajna, Sijema de Jonga i Dušana Tadića.

(Telegraf)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)