ALEKSANDAR VESELINOVIĆ: Vratiću se, imam još mnogo toga da dam srpskom fudbalu!

A. Ilić

19. 09. 2020. u 20:09

Čukarički je odavno pokazao da je drugačiji klub od drugih, a to je klub sa Banovog brda potvrdio mnogo puta. Aleksandar Veselinović napustio je klub. Na njegovo mesto postavljen je Dušan Đorđević.

АЛЕКСАНДАР ВЕСЕЛИНОВИЋ: Вратићу се, имам још много тога да дам српском фудбалу!

Foto: N. Paraušić

Iako će od nedelje biti novi trener Al Darfe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odlučio je da po poslednji put u „svom“ Nišu vodi ekipu sa Banovog Brda.

Veselinović se u protekloj nedelji suočavao sa kadrovskim problemima, ostao je bez docića, zdravstvene tegobe je pred meč osetio i Birmančević... Na muci se poznaju junaci, tako je Veselinović odlučio da sa petoricom mlaših od 21. godine izađe na megdan Radničkom. Izborio je remi.

Kako sam kaže, u Nišu je proveo dve lepe godine kao fudbaler,  pre 25 godina kada je ovde vojevao bitke, imao je kosu, ali nije ga Niš zaboravio.

Veselinoviću je uručen prigodan poklon od strane direktora kluba Dejana Propadala, a igrači oba tima su ga pozdravili aplauzima.

Nakon meča sačekali smo ga ispred svlačionice. Oprostio se prvo od svojih igrača, potom je pozdravio novinare, a dan pun emotivnog naboja sumirao je za „Novosti“.  Veselinović je u Srbiji radio dva puta u Vojvodini, Spartaku iz Subotice i Čukaričkom.

„Ja sam se 2016. godine vratio u srpski fudbal nakon 10 godina rada Rusiji i Litvaniji. Ne možete da predvidite tok stvari ispred vas. Mogu da kažem da sam srećan što sam radio u tri kluba iz kojih nosim lepe uspomene. Kada se opredelite za ovaj posao morate da budete u misiji fudbala. Postoje tri stvari koje su za mene važne, da radim na afirmaciji i razvoju igrača, da igramo napadački fudbal. Ostavljam javnosti da oceni koliko smo u tome bili uspešni. I treća stvar je, da istovremeno jurimo rezultate. Nije to lako istrpeti. Hvala saradnicima i igračima koji su uspeli da prihvate tu ideju i implementiraju to na terenu“, počeo je razgovor za Novosti Veselinović i potom dodao da njegova misija u srpskom fudbalu nije završena.

„Ovo je samo prva etapa. Smatram da sa 50 godina  imam još nešto da dam srpskom fudbalu".

Od fudbalskog kluba Radnički Veselinović je pred meč dobio na poklon dres i šal niškog kluba. To ne iznenađuje, s obzirom da je Veselinović u Nišu proveo dve, kako kaže, prelepe godine svoje igračke karijere.

„Što više odmiče vreme, to mi više znači. Kada sam bio tu, probao sam časno i pošteno da radim svoj posao. Ovde sam stekao prijatelje i kumove. Prošlo je 25 godina od toga, zaista nisam očekivao. Poznavajuči mentalitet, gostoljubljivost i dušu kluba. Tako nešto samo Radničko može da uradi. Kroz karijeru sam isticao da je niški klub jedan od najdražih u kojima sam igrao“.

Kroz prethodnu, a i ovu sezonu, primetno je bilo da Čukarički nema problema sa „džoker“ igračima, jer su u gotovo svakom trenutku u timu imali petoricu igrača mlađih od 21. godine.

„Moje opredeljenje je da forsiram i dajem šansu mladim igračima. To se sjedinilo sa ambicijom kluba. U jednom meču prethodne sezone u četvrtfinalu protiv Radničkog imali smo osmoricu fudbalera mlaših od 21. godine. U polufinalu sa Vojvodinom isto tako. Čukarički ima sistem, moja uloga unutar tog sistema je bila da ga unapređujem. Prethodne godine smo po prvi put krenuli sa davanjem podrške mlađim igračima, ne samo parcijalno. Sada je uspostavljen sistem, gde postoji veliki broj mladih igrača koji su na pozajmicama i na koje će klub računati u budućnosti. Danas je mladi Lukić odigrao ceo meč i to protiv ekipe koja je u vrhu srpskog fudbala. Čukarički je u fudbalskim krugovima prepoznat kao klub koji promoviše sve ono pozitivno u srpskom fudbalu. To mi je veoma drago. Svi imamo misiju da poboljšamo srpski fudbal".

Dotakli smo se i neverovatnog duela koji su odigrali TSC i FCSB (Steaua), koji je nakon produžetaka završen rezultatom 6:6.

„Žao mi je što nisam gledao utakmicu. Neke stvari su mi se dešavale prethodnih dana, što oko pripreme utakmice, transfera, kao i privatno... Ono što mi je drago da su komentari dobri, da su sa takvim velikanom evropskog fudbala tako odigrali meč. TSC je osveženje i pozitivan primer u našem fudbali. Rekao sam ranije, punom dušom i srcem navijam za sve naše klubove u Evropi. Inače se radujem kad god naši klubovi i sportisti ostvare uspeh, Mi nemamo drugu zemlju. Svaka čast TSC, takve želje treba da imamo prema svim našim predstavnicima“.

Veselinović će karijeru nastaviti u Al Dafri, taj tim je ranije sa klupe predvodio Vuk Rašović.

„Idem sa ambicijama da dam svoj maksimum. Samo je jedan cilj, da se izbori opstanak. To će biti nešto drugačije od ovoga što sam radio. Kada sam došao u Spartak cilj je bio da izborimo opstanak, izborili smo Evropu. Moja uloga je da se ja i moji saradnici svakog jutra pogledamo u ogledalo, da damo sve od sebe. Ostalo je sve u božjim rukama. Znate kako kažu, „ljudi prave planove, a Bog se smeje“, videćemo šta će biti", rekao je Veselinović. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAJERNU SE NEĆE ISPUNITI ŽELJA O POVRATKU MLADOG TRENERA: Nagelsman sa Nemcima do 2026.