BEN, FALĆINELI ILI TOMANE: Ko će predvoditi Zvezdin napad u Nikoziji?

Đorđe Samoilović

13. 09. 2020. u 08:40

SKORO 80 minuta superligaškog fudbala za Ričmonda Boaćija ove sezone i nova povreda.

БЕН, ФАЛЋИНЕЛИ ИЛИ ТОМАНЕ: Ко ће предводити Звездин напад у Никозији?

FOTO: M. Vukadinović

Ali i nova zagonetka za Dejana Stankovića pred najvažniji evropski zadatak - ko napada Omoniju (sreda, 17.00)? Deluje izvesno da bi na Kipru startni špic bio upravo Boaći, nagovestio je to Zvezdin trener sa dva uzastopna superligaška starta, ali sada kada je ostao bez te opcije, pred njim su tri alternative: (ne)dovoljno oporavljeni El Fardu Ben, Tomane koji igra oproštajnu utakmicu ili Dijego Falčineli, sa deset minuta fudbala u dresu srpskog šampiona.

Da može da iznese teret u špicu napada kao lažna "devetka", Ben je pokazao i ove sezone u nekoliko navrata. I deluje da je to zasada najrealnija opcija ako se nešto eksponencijalno do srede ne promeni. Reprezentativac Komora je, po rečima Stankovića, bio spreman i za Čukarički ali je njegovom odlukom izostao iz protokola, kao i Aleksandar Katai.

Druga opcija koja figurira da predvodi napad tima sa "Marakane" je Tomane, ali pitanje je koliko će biti motivisan ako se zna da mu je to poslednja utakmica u crveno-belom dresu. Profesionalnost Portugalca se nijednom za ovih godinu dana nije dovodila u pitanje, što je svakako za pohvalu, ali nije isključeno da je mislima on već u turskom Samsunsporu.

SANOGO: SAOSEĆAM SA DOCIĆEM

FOTO: M. Vukadinović

TEŠKA povreda veziste Čukaričkog Marka Docića, nažalost, bila je jedan od glavnih utisaka sa Banovog brda. Seku Sanogo, koji nije imao nikakvu nameru da povredi rivala, iskreno se izvinio.

- Žao mi je zbog povrede Docića. Prilikom izbijanja lopte, nisam mogao da zaustavim nogu i zaista nisam imao nameru da ga udarim. Stvarno saosećam sa Docićem i želim mu što brži i uspešniji oporavak i ovom prilikom mu upućujem najiskrenije moguće izvinjenje zbog starta - istakao je Sanogo.

I treći izbor, sa najmanje verovatnoće, jeste Falčineli. Ukazao mu je Stanković šansu u petak na Banovom brdu protiv Čukaričkog, ali da li je spreman da mu poveri teret prvog špica kada je na kocki evropska jesen?

- Iz aviona je izašao na teren, što se žargonski kaže. Ovo je bio veoma emotivan dan za njega. Igrao je deset minuta, premalo za ozbiljnu analizu. Bilo mi je bitno da oseti teren, grupu i Crvenu zvezdu, da bude svestan za koga igra - rekao je Stanković.

Mogao bi stručnjak crveno-belih i da iznenadi, iz rukava izvuče keca u vidu Alekse Vukanovića i pošalje ga kao najisturenijeg od samog starta. Golovima protiv Partizana i Jang bojsa je mladi napadač pokazao da je stvoren za velike trenutke, ali izvesnije je da šansu traži sa klupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)