UTAKMICA VIŠE LIČILA NA KOSOVSKI BOJ, NEGO NA FUDBALSKI MEČ: Kapiten Kolarov pocrveneo u 50. minutu, a sudija nas oštetio za penal

N. ILjUKIĆ

07. 09. 2020. u 00:25

HTELI smo da vidimo hrabriju, bolju i konkretniju Srbiju, a videli smo utakmicu sa Turcima koja je više ličila na kosovski boj nego na fudbalski meč.

УТАКМИЦА ВИШЕ ЛИЧИЛА НА КОСОВСКИ БОЈ, НЕГО НА ФУДБАЛСКИ МЕЧ: Капитен Коларов поцрвенео у 50. минуту, а судија нас оштетио за пенал

FOTO: EPA

Na kraju su u utakmici 2.kola Lige nacija mreže ostale mirne , na semaforu nije mrdnulo onih 0:0, a utisak je da je vredniji bod osvojila selekcija Ljubiše Tumbakovića .

Ako ima dobrih stvari u remiju i bodu onda je to činjenica da je naš gol ostao nemačke posle punih 11 takmičarskih utakmica i da je Srbija sa desetoricom na terenu uspela da odoli Turcima koji su skoro celo drugo poluvreme imali čoveka više na terenu.

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov je i nadoknadi prvog dela meča o već u petom minutu nastavka dobio po jedan žuti karton , panga je veoma loši beloruski sudija poslao u svlačionicu.

Izdržala je Srbija sve trapave nalete gostiju, poslednja linija koju su, kao marori , držali Pavlović i Milenković ke izdržala sva iskušenja i zato je ona prva nula sa semafora sija možda jače iako to nije dovoljno za zadovolji apetite srpskih navijača kojo uporno , decenijama misle da je našoj reprezentaciji mesto bar u finalu Ecropskog ili Svetskog prvenstva.

I još par reči o sudiji Alekseju Kulbakovu. On je svojim potezima dokazao da je četvrta evropska liga, nedostojan ovog nivoa Lige nacija. To što je UEFA osuđena da naprimer u Srbiju šalje arvitre kojima zbog virusa korona na granici ne treba PCR test, ili da oni ne moraju u izolaciju kada se brate kući, ne znači da moramo da gledamo čoveka koji domaćinu sudi kao najvećem neprijatelju. Propustio je Belorus u 42.minutu za svira penal za Srbiju posle faula nad Tadićem . 

O onome šta su sve promašili Radonjić, Kostić i pogotovo Mitrović u poslednjih trenucima prvog poluvremena sada je suvišno pričati. Negde je ova nula izgleda bila sudena po svemu šta se desilo za 90 minuta pred sablasno praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić”.

Dva meca na početku Lige nacija, poraz od Rusa i remi sa Turcima. Tanko je to i mora mnogo bolje. Ali, sa ovoliko malo treninga u nogama u smiraj leta, više se nije no moglo očekivati od srpskih igrača. Za njih je očigledno mnogo važnije ono što ih čeka 8. oktobra u Oslu. To je polufinale baraža sa Norveškom. Ulog je plasman na Prvenstvo Evrope posle 22 godine čekanja.

KOLAROV IGRA U OSLU

KAPITEN Srbije Aleksandar Kolarov je opravdano isključen u 50.minutu sinoć na meču sa Turskom. Iako je u prvi mah postojala bojazan da on neće imati pravo nastupa 8.oktobra u Oslu protiv Norveške, po završetku meča je iz FSS stigla potvrda za će kapiten ipak moći tada na teren, jer je isključen u novom ciklusu Lige nacija.

SELEKTOR TUMBAKOVIĆ ZADOVOLjAN: Još nismo uigrani

HTELI smo tri boda, ali posle celog drugog poluvremena sa igračem manje na terenu i remi sa Turcima je, nažalost premija. Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je na kraju morao da prizna:

-Bila je ovo mnogo čudna utakmica . Turci su se u Beogradu pojavili u potpuno izmenjenom sastavu u odnosu na onaj iz meča sa Mađarskom. Osim naše borbenosti i želje , nažalost nismo imali koristi da se radujemo i nekom golu ili pobedi. Možda je iz ove utakmice jedina korist što nismo primili pogodak i što sam na ubeđen da ćemo uskoro da budemo na mnogo boljem nivou. Više je nego očigledno da se deset meseci nismo videli.
SPEC. VN.

NEPOSREDNO pred početak utakmice minutom ćutanja je odata pošta nedavno preminulom fudbalskim legendama Iliji Petkoviću i Vladici Popoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a