JOVANOVIĆ DELIO PRAVDU NA ISLANDU: Crveni, penali i poništen gol

G. KELIĆ

06. 09. 2020. u 20:30

NAJBOLjI srpski sudija, Srđan Jovanović, imao je pune ruke posla u pobedi Engleske nad Islandom (1:0) u prvom kolu UEFA Lige nacije A.

ЈОВАНОВИЋ ДЕЛИО ПРАВДУ НА ИСЛАНДУ: Црвени, пенали и поништен гол

FOTO: AP

U centru pažnje nisu bili, kako bi inače trebalo da budu, potezi i golovi fudbalera obe reprezentacije, već sudijske odluke. Jovanović je u 90 minuta meča poništio gol Engleskoj zbog ofsajda, svirao po penal za obe selekcije i dodelio dva crvena kartona. Ali, krenimo redom...

Igran je šesti minut meča kada je napadač "Gordog Albiona" Hari Kejn natrčao na Sterlingov centaršut i poslao loptu u mrežu domaćina. Međutim, Jovanović je istog trenutka poništio pogodak zbog navodnog ofsajda. Kako VAR tehnologije na mečevima Lige nacije nema, nije se sa sigurnošću moglo proceniti. Ipak, pregledom ponovljenog snimka, čini se da je Beograđanin doneo pogrešnu odluku.

Ako je odluka oko poništenog gola bila sumnjiva, nikakve sumnje nije bilo u 70. minutu kada je, sasvim opravdano, Kajl Voker posle oštrog starta dobio drugi žuti karton.

Igrali su Englezi dobrih 20 minuta sa igračem manje. U 89. minutu, drugi put je "požuteo" i Islanđanin Ingason koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa su tako gosti sa penala poveli. Siguran egzekutor je bio Rahim Sterling.

"DEJLI MEJL": JOVANOVIĆU "PETICA"

ENGLESKI mediji nisu bili blagonakloni prema Jovanoviću, pre svega zbog poništenog gola Hariju Kejnu. Kolege sa Ostrva su uverene da je srpski arbitar načinio previd u toj situaciji i doneo pogrešnu odluku, dok je "Dejli mejl" Jovanovićevo suđenje ocenio najnižom ocenom (5), uz konstantaciju - "previše nasumičnih odluka".

Ni tu nije bilo kraja uzbuđenjima, u trećem minutu nadoknade, penal na drugoj strani. Neoprezan je bio Džo Gomez, koji natrčava na jednog protivničkog igrača i obara ga. Još jedna sasvim opravdana odluka našeg delioca pravde. Islanđani, sa druge strane, najstrožu kaznu nisu iskoristili pošto je Bjornason loptu poslao preko gola i tako je stavljena tačka na ovaj duel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri