BIVŠI PREDSEDNIK REALA: Pritisak u Madridu je ogroman, niko ne garantuje da bi Mbape igrao kao u Francuskoj

Novosti online

01. 09. 2020. u 18:47

SVE glasnije se govori da bi napadač Pari Sen Žermena mogao da promeni sredinu i pojača tim Zinedina Zidana.

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК РЕАЛА: Притисак у Мадриду је огроман, нико не гарантује да би Мбапе играо као у Француској

foto: EPA

Kilijan Mbape ima ugovor sa Parižanima koji mu ističe tek za dve godine, a ukoliko ga želi, "Kraljevski klub" morao bi da izdvoji veliko obeštećenje. 

Nekadašnji predsednik Reala Ramon Kalderon smatra da u ovom trenutku nijedan tim ne može da opravda dovođenje francuskog napadača. 

"Nema sumnje da je Mbape igrač koga bi mnogi klubovi rado videli u svojim redovima. Ima veliki potencijal, a takođe, radi se o mladom fudbaleru. Podseća me u velikoj meri na Ronalda. Poput Brazilca zna da postigne gol, nema sumnje bio bi veliko pojačanje. Ne znam da li bi Real sada mogao da ga dovede, to bi bilo veliko pojačanje", rekao je Kalderon za portal Goal.com i potom dodao: 

"Ukoliko predsednik Florentino Perez smatra da je moguće, on će ga dovesti. Mbape ima ugovor sa PSŽ, sigurno je da ga se neće odreći lako. Sa druge strane, usled koronavirusa, kao i izgradnje novog stadiona, teško je da sada pravo vreme za taj transfer. Sa ekonomske tačke gledišta, visina transfera trebalo bi da padne u narednom periodu". 

On takođe smatra da Real ne treba da žuri sa dovođenjem francuskog napadača jer nema garancija da će u Madridu pružati iste partije. Podvukao je i paralelu sa Edenom Azarom. 

"Azar je odličan fudbaler. Igrao je dobro u Premijer ligi, poseduje talenat i veštinu. U Madridu nije igrao redovno, mnogi fudbaleri ne mogu da se nose sa pritiskom koji nosi igranje u Realu. Kada dođete na Santjago Bernabeu suočeni ste sa najtežim periodom u karijeri. Ovde ste obavezni da pružate 150 procenata svojih mogućnosti jer su navijači veoma zahtevni". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a