JOKANOVIĆ O TOMANEU: Teško mu je bilo posle promašenog penala u Atini, sada svi očekuju da "eksplodira"

Z. Ćorović

27. 08. 2020. u 13:04

OD tragičara u Atini do junaka u Tirani.

ЈОКАНОВИЋ О ТОМАНЕУ: Тешко му је било после промашеног пенала у Атини, сада сви очекују да експлодира

foto: VN

Posrećilo se konačno i Tomaneu da navijači Crvene zvezde slave i prepričavaju jedan njegov pogodak.

Niko ne sme ni da pomisli šta je moglo da se desi da Portugalac nije onako skočio, pogodio glavom i postigao gol koji je verovatno sprečio katastrofu neslućenih razmera. Slaba Zvezda nekako se provukla, a mogla je da doživi blamažu u Albaniji koju njene pristalice nikako ne bi mogle da prihvate i oproste. Pogotovo posle silnih provokacija navijača Tirane prethodnih dana.

Zato zvezdaši sada kliču "Tomane, hvala ti", mada je heroj bio i golman Milan Borjan, ko zna koji put. Za Portugalca, ovaj važan gol trebalo bi da bude odskočna daska, injekcija sampouzdanja koja mu je bila preko potrebna.

- Očekujem da će Tomane iskoristiti ovu priliku i da će mu posle Tirane biti mnogo lakše da pokaže svoje kvalitete - uveren je Predrag Jokanović, poznati srpski trener koji dugo živi i radi u Portugaliji. - Čuli smo se odmah posle utakmice, čestitao sam mu, odgovorio mi je: "Hvala, šefe, nije bilo lako". Drago mi je zbog njega, radi se o dobrom, strpljivom momku. Teško mu je bilo posle promašenog penala u Atini, mada nije trebalo ni da šutira on, već Marin. Ima ogromnu želju da se dokaže u Zvezdi, lepo mu je u Beogradu sa devojkom Barbarom i zato bi svi voleli da se razmahne, "eksplodira".

Jokanović očekuje i da će se Zvezdina igra sada više prilagoditi Tomaneovim vrlinama.

- Dok je bio u Tondeli često je davao golove glavom, ima odličnu skok igru. Najopasniji je u protivničkim šesnaestrcu, dobar je tehničar, ume da se zagradi, odigra pas. Kao i svakom centarforu, potrebni su mu golovi, da uđe u seriju, zato je neophodno da dobija više lopti. Video sam da se protiv Spartaka školski postavio, lako pogodio. U Tirani se opet našao na pravom mestu i opet glavom matirao golmana. Samo neka tako nastavi.

Tomane je stigao je u Crvenu zvezdu 2. jula 2019. iz Tondele za 750.000 evra i nikako nije uspeo da se nametne, kao njegov zemljak Hugo Vijeira. Prošle sezone postigao je pet pogodaka u prvenstvu, dva Spartaku i po jedan Mačvi, TSC i Napretku. Oduševio je atraktivnim "makazicama" protiv Subotičana u decembru 2019, a onda se "izgubio". Od tri meča u Ligi šampiona ostao je samo upamćen po promašenom penalu na meču sa Olimpijakosom. Po saznanjima "Novosti", letos ga je tražio lisabonski Sporting, ali su u Zvezdi zaključili da ne bi trebalo da dignu ruke od Tomanea. Ta procena je posle Albanije mnogima sačuvala "glave na Marakani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna