PARTIZAN DOČEKUJE LETONSKI RFS: Da rešimo sve za 90 minuta

N. ILjUKIĆ

27. 08. 2020. u 08:48

JEDNA od dve najbolje fudbalske škole u Evropi koja je smeštena u Beogradu i ima je Partizan, dočekuje Riga fudbalsku školu, ili skraćeno RFS.

ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ ЛЕТОНСКИ РФС: Да решимо све за 90 минута

Foto: M. Vukadinović

Gosti iz Letonije, vrlo originalnog imena, večeras od 21 (RTS 1, Arena 1) će pred crno-bele i praktično su im prvi ispit i valjda samo prvi stepenik na putu do željenog cilja - grupne faze Lige Evrope.

Dve rane u vrlo kratkom vremenskom periodu, poraz na penale od Vojvodine u finalu Kupa u Nišu i šokantan poraz od dojučerašnjeg drugoligaša Novog Pazara u 2. kolu Superlige verovatno su otreznili mnoge u Humskoj 1. Trener Savo Milošević večeras će da pokuša da sa svojim timom dokaže da pobede u tri poslednje prvenstvene utakmice i gol-razlika 11:0 za tih 270 minuta nisu puka slučajnost i dokaz (ne)kvaliteta domaće elite, već plod napornog rada, traganja za dobrom igrom i svesti o tome da Partizan više nije u zoni sumraka.

- Posle žreba sam rekao da je dobro što igramo na našem terenu. Ekipa se oseća komotnije u ulozi domaćina, moramo tu prednost da iskoristimo. Analizirali smo našeg rivala i videli da je najopasniji u prekidima, ima šestoricu ili sedmoricu momaka viših od 190 centimetara. Za letonske uslove, i dosta iskustva sa čak 11 ili 12 stranaca. Zna RFS da igra ovakve utakmice. O manama ne bih, njih ćemo predočiti igračima - upozorava Milošević, uoči prvog kola kvalifikacija.

SASTAV

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Vitas, Banjak, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Stevanović, Natho, Asano - Sadik.

RFS: Ikstens - Babičev, Ikaunikes, Jagodinskis, Lipušček - Ofor - Savainieks, Solovjovs, Strumija, Zjunis - Santana.

Tim Partizana će da pretrpi izmene, a najočiglednija će biti na golu, pošto se među stative vraća kapiten Vladimir Stojković. Mladi Aleksandar Popović je od starta sezone praktično "bonus" igrač, jer je bio jedan od dvojice startera mlađih od 21 godine, zbog novog pravila FSS.

- Ne razumem opsesiju javnosti i novinara oko tima, mada u 99 odsto slučajeva naši mediji znaju ko će igrati. Mogu da im kažem da će Stojković biti na golu, vraća se naš kapiten.

SUMA I ROTACIJA

ŠTO se tiče Sejdube Sume, odradio je poslednja dva treninga sa ekipom, konkuriše za sastav.

- Nastavićemo sa praksom rotacija, jer imamo tri teške utakmice u sedam dana i važno je da preživimo. Osim rezultata, bitno je da svi naši igrači završe zdravi ovaj duel sa Letoncima - kaže Milošević.

Jedna od zamki je novo pravilo u kvalifikacijama da se igra samo jedan meč, da nema revanša i da se fudbal u Evropi i dalje igra pred praznim tribinama.

- Najveći strah imam od činjenice da se igra samo jedna utakmica. To nosi posebnu vrstu pritiska. Nema popravnog, što odgovara slabijem timu. Može eventualno da nam bude prednost u završnim eliminacionim kolima, ako naletimo na jačeg rivala. Najbitnije je kako će moji igrači izdržati psihološki prtisak - zaključio je oprezni Milošević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri