STANKOVIĆ PRED TIRANU: Došli smo da igramo fudbal, ništa drugo me ne zanima

Z.Ć.

24. 08. 2020. u 19:56

СТАНКОВИЋ ПРЕД ТИРАНУ: Дошли смо да играмо фудбал, ништа друго ме не занима

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENA zvezda će u utorak od 20 časova u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gostovati albanskom predstavniku Tirani, a očekivanja pred meč izneo je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

- Za nas je ovo takmičarska utakmica i ništa više od toga. Svaki meč vredi nešto i ima svoju težinu, da li su to tri boda, da li je prolazak u narednu rundu takmičenja, ali uvek ima nešto specifično. Znamo šta nas čeka, upoznati smo sa kvalitetima i stilom igre kakav neguje Tirana. Imali smo vremena za odmor posle Proletera i za detaljnu pripremu ove utakmice. Bez straha ulazimo u meč. Poznajemo ekipu Tirane dovoljno, sastavljeni su od mladih i iskusnih igrača, imaju individualan kvalitet, brzinu, dobar blok, organizovani su i znaju šta hoće - počeo je priču Stanković.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde smatra da sutra sve zavisi od njegovih izabranika.

- Isključivo od nas zavisi. Ostajem pri tom stavu. Bitan je ulazak u utakmicu, kao i strpljenje. Ne treba da brzamo, jer meč traje 90 ili u ovom slučaju 120 minuta. Mi se lako adaptiramo svemu. Protiv Evrope smo hteli u prvih dvadesetak minuta da rešimo pitanje prolaska, ali ne može to tako. Strpljenje je ozbiljan faktor u ovakvim utakmicama.

FOTO: Z.Ć.

S obzirom na to da se igra samo jedna utakmica, Stanković smatra da to nosi određen rizik, ali uzda se u sopstveni rad.

- Može svašta da se desi, nema popravnog, ali zato se sprema, radi i proučava protivnik kako bi se rizik sveo na minimum. Moraš da umeš da iskontrolišeš emocije, tenziju i da rad preneseš na igru koju očekuješ. Fudbal se igrao i pre i posle mene. Ako razmišljam o svojoj sudbini na osnovu jednog meča i o tome šta će biti sutra, onda sam u početku izgubio.

Strateg šampiona Srbije u fokus sutrašnjeg meča stavlja isključivo sport.

- Došli smo da igramo fudbal. Ništa drugo me ne zanima. Nisam osetio nikakvu vrstu tenzije u Tirani, čak mi je dosta ljudi prišlo sa željom da se fotografišemo - podvlači Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ilija

24.08.2020. 21:17

BRAO Dejo ti si pravi,itako treba da se radi. Zvezda ima svoje Ciljeve koji nisu vezani za politiku i tu ne treba drugo nista da se busi i nabijaju neke Tenzije.