POGREŠILI SMO U BARIJU 1991: Stvorili smo sebi pritisak, umesto da se zabavljamo

G. ČVOROVIĆ

22. 08. 2020. u 10:34

GROZNICA nedeljne večeri već trese Pariz. Prvo finale u 50 godina dugoj istoriji kluba celu Francusku diglo je na noge.

ПОГРЕШИЛИ СМО У БАРИЈУ 1991: Створили смо себи притисак, уместо да се забављамо

Foto: AP

Bez obzira na to što Bajern u Lisabonu juri šestu zvezdicu, a PSŽ tek svoju prvu, svi se ovde slažu da su se u završnici našla dva trenutno najjača kluba na kontinentu (sutra, 21.00).

U ovoj groznici, koja je počela da vri odmah posle polufinala, pojavio se i veliki problem zdravstvene bezbednosti. Da bi se izbegla nova slavlja bez maski i fizičke distance, gradske vlasti su odlučile da za veliko finale otvore vrata "Parka prinčeva" gde će 5.000 srećnika moći da prate istorijsku utakmicu preko velikog ekrana.

Ako Mbape, Nejmar i društvo na kraju podignu pehar, teško ko će, međutim, moći da spreči poplavu navijača na ulicama. Lekari su zato zamolili Mbapea da ih pred utakmicu direktno pozove da stave maske. Kažu da bi njegove reči bile najbolja pedagoška mera.

ZABRANjEN DRES PSŽ!

KOLIKO je veliki rivalitet Olimpika iz Marselja i PSŽ govori i podatak da je policijska prefektura ovih dana zabranila da se u nedelju u Staroj luci javno nosi dres pariskog kluba! Javnost u zemlji se pobunila, pa je mera morala da bude povučena. Vlasti su objasnile da im je prvobitna namera bila da na ovaj način zaštite navijače PSŽ.

A kad je reč o fudbalu, Parižani su dobili savet iz pravca velikog rivala, Olimpika iz Marselja, koji je slavio 1993. godine, posle pobede nad Milanom. Tadašnji vlasnik marseljskog kluba Bernar Tapi otkriva da su njegovi puleni u prvom finalu 1991. u Bariju protiv Crvene zvezde pogrešili jer su se zbog nedostatka iskustva zatvorili među sobom i tako sami sebi napravili ogroman pritisak.

- Ono što je trebalo da bude fantastičan trenutak, postalo je gotovo patnja. Dve godine kasnije uradili smo drugačije. PSŽ ima igrače koji su sposobni da izvedu izuzetne tehničke poteze. Ti momci treba da traže da se zabave na terenu. Ako budu igrali s entuzijazmom, biće komplikovano suprotstaviti im se - kaže Tapi, koji će u finalu navijati za PSŽ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja