U EKIPI IMAMO POŠTARE, UČITELJE: Predsednik Evrope Kabezuto za “Novosti” predstavio tim uoči duela sa Zvezdom

PRVI rival Crvene zvezde na putu ka trećoj uzastopnoj Ligi šampiona biće fudbalski "pigmej" velikih snova.

У ЕКИПИ ИМАМО ПОШТАРЕ, УЧИТЕЉЕ: Председник Европе Кабезуто за “Новости” представио тим уочи дуела са Звездом

Foto: Đ. Samoilović

Baš tako bi se mogao opisati klub Evropa, predstavnik Gibraltara u evro-kvalifikacijama i sutrašnji protivnik crveno-belih, s čijim su predsednikom Peterom Kabezutom "Novosti" imale priliku da razgovaraju uoči susreta. Svestan je predstavnik omalenog kluba sa "špica" Pirineja protiv koga igraju sutra, a to im nije olakšala ni nepovoljna epidemiološka situacija u klubu.

- Igramo protiv nekadašnjeg šampiona Evrope, čast nam je što smo uopšte ovde. Došli smo da probamo da uradimo nešto kao što bi i svaka druga ekipa, ali svesni smo da mali tim igra protiv velikog - kaže Kabezuto za "Novosti".

Ekipa je uglavnom sastavljena od igrača koji se profesionalno bave fudbalom, ali ima tu momaka kojima kotrljanje "bubamare" nije primarno zanimanje.

- Neki od naših fudbalera imaju poslove sa strane, to su većinom igrači iz Gibraltara. Uglavnom su to učitelji, imamo i jednog agenta za putovanja, dok je Španac Olmo Gonzales poštar. Ali, većina su profesionalni fudbaleri poput Rahima Ajua (brat poznatijih Džordana i Andrea) i Lijama Vokera, koji je kapiten Gibraltara - ističe Kabezuto.

SPEC. V.N.

U ZNAK zahvalnosti za interesovanje i intervju, predstavnici Evrope su reporteru "Novosti" poklonili monografiju koja predstavlja 90 godina kluba, kao i navijački šal.

Foto: Đ. Samoilović

Monografija Evrope

Ipak, to što se nalaze na fudbalskoj periferiji Starog kontinenta ih ne sprečava da sanjaju velike snove da jednog dana zaigraju među najvećima..

- Za igrače, ali i za nas iz uprave, ovo je neverovatno iskustvo. Igramo profesionalni fudbal već sedam godina. Moj san je da jednog dana igramo grupnu fazu Lige šampiona. Znam da deluje neverovatno, ali fudbal nam daje za pravo da sanjamo - naglašava Kabezuto.

Sport se dosta prati na Gibraltaru, pa tako i ovaj na Balkanu. Kao i mnogima, prva asocijacija na ove prostore je čuvena generacije Zvezde iz Barija, kao i nacionalni tim Jugoslavije sa SP u Italiji 1990.

- Prosinečki i ostali, kakva generacija. Sećam se odlično tog tima koji je pobedio Marselj u finalu. Takođe, u pamćenju mi je ostao onaj moćni tim Jugoslavije koji je nastupao u Italiji, smatram da su zaslužili da uđu polufinale - kaže čelnik Evrope.

Evropa trenutno zauzima 320. mesto na UEFA rang-listi, vrednost tima je oko 1,5 miliona evra. Za igrače sa Gibraltara, koji su dobar deo letnjih priprema odradili džogirajući na plaži, utakmica sa Zvezdom biće veliko iskustvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna