IGRA MAČKE I MIŠA: Bajern pregazio i ponizio tužnu Barselonu

Novosti online

14. 08. 2020. u 20:30 >> 23:16

MINHENSKI Bajern je, posle Lajpciga i PSŽ, osigurao svoje mesto u polufinalu Lige šampiona.

ИГРА МАЧКЕ И МИША: Бајерн прегазио и понизио тужну Барселону

Foto: Tanjug/Rafael Marchante/Pool via AP

Nemački šampion u večerašnjem duelu, koji je trebalo da bude derbi četvrtfinala elitnog takmičenja, održao Barseloni čas fudbala i na kraju je pregazio i ponizio - 8:2 (4:1).

U pobedi koja će ostati zapisana u istoriji, golove za Bajern postigli su Tomas Miler u 4. i 31. minutu, Ivan Perišiću u 22, Serž Gnabri u 28, Džošua Himik u 63, Robert Levandovski u 82. i Felipe Kutinjo u 85. i 89. minutu.

Strelci za Katalonce bili su David Alaba u sedmom (autogol) i Luis Suarez u 57. minutu. Inače, ovo je prvi put još od 1946. godine i meča sa Seviljom u Kupu Španije da je Barsa primila osam golova.

Bajern će u polufinalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg meča između Mančester sitija i Liona.

Podsetimo, u prvom polufinalu sastaće se Pari Sen Žermen i Lajpcig. To je prvi put od 2007. godine da nijedan španski tim neće biti u polufinalu elitnog takmičenja.

 

TOK MEČA

Pred objavljivanje sastava timova je Barselona potvrdila da je Samjuel Umtiti pozitivan na virus korona, ali da nema simptome i da je u samoizolaciji.

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Počeo je meč.

3. MINUT - Prva prilika za Barsu. Mesi je vukao loptu po desnoj strani, ubacio je u kazneni prostor, ali je Nojer nogom uspeo da interveniše ispred jednog fudbalera španskog kluba.

4. MINUT - GOOOL - BAJERN VODI

Iz prve prave prilike Bajern dolazi do gola, strelac je Miler. Gnabri se izborio za loptu na centru terena, Perišić je dugo vukao po levoj strani i potom je odlično prebacio na drugu gde se našao Miler. Iskusni Nemac je odigrao na ivici kaznenog prostora dupli pas sa Levandovskim i potom po zemlji plasirao loptu u donji desni ugao Barsinog gola.

7. MINUT - GOOOL - EKSPRESAN ODGOVOR BARSE

Kratko je trajalo vođstvo Bavaraca, koji su olako prilimi gol. Alaba je povukao loptu po levoj strani, kada se približio kaznenom prostoru uputio je centaršut, a Kimih je u pokušaju da interveniše loše zahvatio loptu i lobovao Nojera.

8. MINUT - DVE SJAJNE PRILIKE ZA BARSU. Najpre je Semedo kroz noge Alabi odlično "izbacio" Suareza samog pred Nojera, koji je malo istrčao, skratio ugao dovoljno da ga iskusni napaač pogodi u ruku. Nekoliko trenutaka kasnije, Mesi je centrirao sa desne strane, lopta je proletela kroz ceo kazneni prostor i pogodila stativu na suprotnoj strani.

19. MINUT - Posle nekoliko dobrih minuza Barselone, Bajern je ponovo preuzeo terensku inicijativu, ali osim nekoliko kornera, posle kojih nije bilo opasnosti po gol Katalonaca, nemački tim nije ozbiljnije materijalizovao blagu terensku nadmoć.

20. MINUT - U jeku Bajernovih napada, prilika za Barselonu. Mesi je vukao loptu po desnoj strani, potom je karakteristično pošao ka sredini, ušao u kazneni prostor i uspeo da šutira, ali nije bilo previše problema za Nojera.

22. MINUT - GOOOL - BAJERN PONOVO VODI

Kakav fudbal u Lisabonu. Bajern drugi put vodi na meču, ovoga puta strelac je Perišić. Katalonci su izgubili loptu na tridesetak metara od svog gola, Ganbri je uzeo, povukao par koraka i potom na levoj strani uposlio hrvatskog reprezentativca, koji je sa desetak metara, iskosa sa leve strane šutirao u suprtoni ugao Ter Štegenovog gola. Čuvar mreže Katalonaca je uspeo nogom da dočaki loptu, ali ne i da je spreči da završi u njegovoj mreži.

27. MINUT - GOOOL - BAJERN "LOMI" BARSU

Za manje od pola sata igre Bajern je tri puta matirao Barsu, posle Milera i Perišića, gol je postigao i Gnabri. Fudbaler koji je imao veliku ulogu u prva dva gola Bavaraca, ovoga puta je odlično utrčao iza leđa Lenglea i rutinski u gol pretvorio sjajno dodavanje Goretske.

31. MINUT - GOOOL - BAJERN GAZI

Nemački šampion ne staje. Posle dva propuštena zicera Levandovskog, između kojih se "uvukao" gol Gnabrija, Bajern daje i četvrti gol. Lopta je sa leve strane prebačena desno ka Kimihu, koji je uputio sjajan centaršut na peterac Barselone, gde se sjajno snašao Miler i postigao svoj drugi gol.

37. MINUT - Za sve se pita Bajern. Drže loptu u svom posedu i samo čekaju pravi momenat da nastave sa golovima. Deluje da nemaju nameru da se zaustave.

43. MINUT - Prvi žuti karton viđen je u 43. minutu. Boateng je postao prvi igrač koji je "požuteo".

45+1 - POLUVREME

Sudija Skomina je prvo poluvreme nadoknadio za 60 sekundi. Bajern ima veliku prednost na pauzi.

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Jedna promena u Barseloni, umesto Serhi Roberta u nastavku meča igraće Grizman.

49. MINUT - Prva prilika za Bajern u nastavku meča. Nojer je odlično ispucao loptu i pronašao Milera pred kaznenim prostorom Barse. Iskusni napadač se dobro zagradio i odložio loptu za Perišića koji je dotrčavao iz drugog plana. Hrvatski fudbaler je snažno šutirao, ali pravo u Ter Štegena, koji je uz malo poteškoća uspeo da uhvati loptu.

52. MINUT - Žuti karton dobio je Dejvis zbog faula nad Vidalom.

53. MINUT - Poništen gol Levandovskog. Izveli su Bavarci sjajnu kontru, lopta iz poseda Levandovskog došla do Milera, koji je iz ofsajda asistirao Poljaku.

54. MINUT - Žuti karton i za Sureza.

57. MINUT - GOOOL - BARSA SE BUDI

Luis Suarez daje kakvu takvu nadu Barseloni. Akcija je pošla od Mesija, koji je sjajnom dijagonalom uposlio Alabu na levoj strni. Defanzivac Katalonaca je potom uposlio Suareza, koji je na ivici kaznenog prostora fintom "zalomio" Boatenga, ušao u šesnaesterac i potom rutinski pored Nojera poslao loptu u mrežu Bajerna.

63. MINUT - GOOOL BAJERN JE SLOMIO BARSU

Bajern je i petu loptu ubacio u mrežu Barselone, strelac je Kimih, ali je sve uradio Alfonso Dejvis. Kandaski tinejdžer se poigravao sa fudbalerima Barselone. Po levoj strani je prvo "izlomio" Vidala, potom ušao u kazneni prostor i na pozadinu bacio Semeda, posle čega je usledila asistencija ka Kimihu, kojem je preostao lakši deo posla, da ubaci loptu u praznu mrežu Katalonaca.

67. MINUT - Ivan Perišić je ustupio mesto Komanu, koji je odmah imao šansu. Semedo je kiksnuo pred svojim kaznenim prostorom, lopta je došla do Komana, ispred kojeg je bila samo prazna mreža. Ipak, u poslednjem trenutku niotkuda se pojavio Alaba, sjajno uklizao i sprečio siguran pogodak.

70. MINUT - Ansu Fati će u nastavku meča igrati umesto Busketsa.

75. MINUT - Jedan od najboljih fudbalera Bajerna na ovom meču Gnabri ustupio je mesto na terenu Kutinju. Zile će do kraja meča igrati umesto Boatenga.

77. MINUT - Jedan od najboljih napada Barselona na ovom duelu. Posle akcije Fatija i Suareza, lopta je došla do Mesija. Argentinac je ušao po levoj strani u kazneni prostor, šutirao sa desetak metara po zemlji u kontraugao, ali je Nojer bio oprezan i uspeo da je interveniše.

82. MINUT - GOOOL, BARSA JE NOKAUTIRANA

Levandovski je postigao šesti gol za Bajern. Dugo je trajao napad Bajerna, Kutinjo je sa gol aut linije uputio centaršut sa leve strane u peterac, gde se nalazio usamljeni Poljak, koji je samo postavio glavu i zatresao mrežu.

86. MINUT - GOOOL, BAJERN NEMA MILOSTI

Nemački šampion ne želi da stane. Sedmi gol Barseloni je dao Kutinjo, koji je krunisao kontru i sjajno proigravanje Milera.

89. MINUT - GOOL, KUTINjO SE IZVINjAVA ZA PONIŽAVANjE

Nema Bajern milosti prema Barseloni. Kutinjo je ponovo zatresao mrežu kluba s kojim imaju ugovor. Ovoga puta je Lukas Hernandez na levoj stativi glavom vratio loptu na peterac, gde se najbolje snašao Brazilac i posle gola podigao ruke u znak izvinjenja.

KRAJ MEČA - Arbitar Skomina je odsvirao kraj posle dva minuta nadoknade vremena.

SASTAVI TIMOVA:

BARSELONA: Ter Štegen- Semedo, Pike, Lengle, Alba - Roberto, Buskets, De Jong - Vidal - Mesi, Suarez

BAJERN: Nojer - Dejvis, Alaba, Boateng, Kimih - Alkantara, Gorecka - Perišić, Miler, Gnabri - Levandovski

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (14)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja