ŠPANSKI LIST NAPAO JOVIĆA: Najgori napadač Reala u 21. veku

Novosti online

11. 08. 2020. u 21:34

JOŠ jednom je u centru pažnje. Po ko zna koji put se Luka Jović našao na udaru španske “Marke”.

ШПАНСКИ ЛИСТ НАПАО ЈОВИЋА: Најгори нападач Реала у 21. веку

Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Ponovo su analizirali njegov učinak i zaključili da je Jović najgori napadač Reala u 21. veku.

- Samo dva gola Jovića su razlog za uzbunu. Posebno ako se uzme u obzir da ga je klub platio 60 miliona evra. To znači da svaki njegov gol vredi 30 miliona evra. Na sve to, ta dva gola Osasuni i Leganesu su došla kada je već pobeda bila “overena” - piše list.

Ističu da se mnogo više pričalo o potezima srpskog igrača van, nego na samom terenu i da je Dijaz imao bolji učinak.

- Marijano je dobijao šanse “na kašičicu” od kada je stigao iz Liona, ali je u toj sezoni 18/19 dao četiri gola iako je odigrao pet mečeva manje od Jovića. Kad je Luka stigao, Dijaz je odlučio da ostane i iako je igrao manje od pojačanja plaćenog 60 miliona evra dao je samo gol manje, tačnije pogodak je postigao protiv Barselone u derbiju.

Naglašavaju da je sada sve na “kraljevskom klubu”.

- Real mora da odluči šta želi od Jovića i odluka sigurno nije laka. Jedina stvar koja može da mu ide u korist jeste to što je mlad i što mu treba vreme da se prilagodi španskom stilu fudbala. To je veliki rizik ako ekipa zavisi u potpunosti od golova Karima Benzeme. Povrh svega postoje timovi koji su zainteresovani za Jovića, ali je Ziddan taj koji je tražio da se dovede. Njegov odlazak bi značio i da mora da se dovede zamena, a to nije nešto što u ovom momentu hoće. Postoji dosta opcija, mada je najverovatnija ona da će dobiti šansu da se iskupi na “Bernabeu” - zaključuje “Marka”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)