FIFA UZ INFANTINA: Srađivaćemo sa švajcarskim vlastima, uvereni smo da će istraga potvrditi da nije kriv

Beta

nedelja, 02. 08. 2020. u 10:32

ФИФА УЗ ИНФАНТИНА: Срађиваћемо са швајцарским властима, уверени смо да ће истрага потврдити да није крив

Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

PREDSEDNIK Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino može da ostane na čelu te organizacije i ne treba da bude smenjen uprkos istrazi koja se vodi, navela je svetska kuća fudbala za Asošiejted pres.

Švajcarsko specijalno tužilaštvo je u četvrtak pokrenulo istragu protiv Infantina zbog njegovih sastanaka s švajcarskim državnim tužiocem koji vodi široku istragu o korupciji u fudbalu.

- Ništa ne sprečava predsednika da obavlja svoje dužnosti. On će nastaviti sa svojim funkcijama u FIFA - navodi se u izjavi dostavljenoj AP-u.

Prethodni predsednik FIFA Sep Blater, koji je 2015. smenjen i zabranjeno mu je da na bilo koji način učestvuje u fudbalu do 2021, pozvao je Etički komitet FIFA da suspenduje Infantina.

- Predsednik FIFA je predmet kriminalističke istrage švajcarskih vlasti, ali nije optužen niti kriv za bilo šta. FIFA i njen predsednik će i dalje u potpunosti sarađivati sa švajcarskim sudskim vlastima, do završetka istraga - navela je FIFA.

Državni tužilac Mihael Lauber je ponudio ostavku zbog slučaja koji se fokusira na tri sastanka koja je imao s Infantinom u prethodnih par godina, uključujući i jedan koji nije otkrio i tvrdi da ga se ne seća.

- FIFA je uverena da će na kraju istrage biti potvrđeno da predsednik FIFA nije učinio ništa loše prilikom ispunjavanja njegovih dužnosti i sastanaka sa švajcarskim državnim tužiocem - navodi se u izjavi svetske fudbalske organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)