NATHO DOVODI GOLASU: Partizan uzima novog Izraelca, glavnu reč ima Bibras

M. Blažić

30. 07. 2020. u 20:55

PRVI Izraelac u istoriji Partizana je ekspresno osvojio navijače i pokazao da je pravo pojačanje, a ovog leta bi crno-belu opremu mogao da zaduži još jedan.

НАТХО ДОВОДИ ГОЛАСУ: Партизан узима новог Израелца, главну реч има Бибрас

Ejal Golasa Foto EPA

Bibras Natho je prošlog leta stigao u klub iz Humske na preporuku Zorana Bambija Tošića, a iskusni Izraelac bi po sličnom principu ovog leta mogao da "otvori vrata" zemljaku Ejalu Golasi (28).

U Partizanu su više puta tokom leta ponavljali da je angažovanjem Frenka Makija Banjaka obavljen veliki deo posla, odnosno da će naredni dolasci u klub biti uslovljeni odlascima iz Humske. Ono što bi trenera Miloševića i čelnike kluba moglo da skrene sa tog kursa je činjenica da je Golasa odnedavno slobodan igrač. Imajući u vidu zadovoljstvo Bibrasa Natha posle prve godine provedene u Partizanu i Beogradu, nema sumnje da je veći deo oko ubeđivanja Golase da dođe u Srbiju već obavljen.

Iskusni vezista se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog igrača i poput svog zemljaka do sada nije mnogo lutao tokom karijere. Iskusni, 28-godišnji fudbaler je u prethodnih 12 godina nosio dresove samo tri kluba - Makabija iz Haife, PAOK i Makabija iz Tel Aviva. Upravo u Tel Avivu mu je na kraju sezone istekao ugovor, a kako nije došlo do produženja saradnje, Golasa je posle četiri godine, tokom kojih je odigrao 63 utakmice, napustio Makabi.

Interesantno je da je reprezentativac Izraela još u februaru 2010. dogovorio saradnju sa Laciom na četiri i po godine. Ono što je predstavljalo problem u celoj priči je to što je parafirao predugovor sa Rimljanima bez znanja svog tadašnjeg kluba - Makabija iz Haife. Po povratku u Izrael je suspendovan, sve posle toga više nije bilo ni izbliza kao pre dogovora sa Rimljanima, pa je Golasa 2014. otišao u PAOK.

Odatle je posle dve godine i 35 odigranih utakmica stigao u Makabi iz Tel Aviva, gde je tokom četiri godine bio jedan od važnijih igrača. Golasa je 11 puta nosio dres reprezentacije Izraela, a pre ulaska u A tim prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije ove zemlje. Izraelac je u ovom trenutku prilično realna opcija za crno-bele, ostaje da se vidi da li će se pronaći mesto za njega u popunjenom rosteru Partizana. Problem bi mogla da predstavlja i činjenica da je kvota inostranih fudbalera, takođe, popunjena...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)