KANGE STIŽE ZA 1,8 MILIONA EVRA: Gabonac će potpisati trogodišnji ugovor, uz bogate bonuse, za plasman u LŠ ili LE

Z. Ćorović

28. 07. 2020. u 20:10

JOŠ jedan veliki povratak na mesto uspeha, poznatije kao "Marakana". Posle lucidnog Aleksandra Kataija, u Crvenu zvezdu se vraća poznati maher sa loptom i vrag u kopačkama - Gelor Kanga (29).

КАНГЕ СТИЖЕ ЗА 1,8 МИЛИОНА ЕВРА: Габонац ће потписати трогодишњи уговор, уз богате бонусе, за пласман у ЛШ или ЛЕ

Gelor Kanga Foto M. Vukadinović

Bio je Gabonac blizu prelaska u Trabzon sve dok Turci nisu počeli da vrdaju i oklevaju, to se nije svidelo temperamentnom Kangi i on je brzo rešio da prihvati konkretnu ponudu Crvene zvezde, kluba u kome je bio ljubimac navijača od jula 2016. do januara 2018, kada je prešao u Spartu.

Iz Češke dolazi kao slobodan igrač, dogovoreno je da sa crveno-belima potpiše trogodišnji ugovor vredan 1,8 miliona evra, uz bogate bonuse u slučaju novog plasmana u Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Sigurno je da će ovo biti kambek na velika vrata, Kanga je ostao u odličnom sećanju "delija". Za jednu i po sezonu odigrao je u crveno-belom dresu 59 utakmica u svim takmičenjima i na njima postigao 13 pogodaka i, što je još važnije, zabeležio čak 21 asistenciju. Zna se da je jak na lopti i da sa njom odlično barata, voli i da organizuje igru i da se sve vrti oko njega, najviše proigrava saigrače. Temperament mu je buran, nepredvidiv. Znao je da ide iz krajnosti u krajnost, da dobije crveni karton na poluvremenu meča sa Ludogorecom, ali i fantastičnim pogotkom protiv Krasnodara odvede Crvenu zvezdu u Ligu Evrope, što je bila odskočna daska za sve kasnije uspehe na međunarodnoj sceni.

Sa njim nikad nije dosadno, ekscentrik je i van terena, po stilu oblačenja i glasnoj, neobičnoj afričkoj muzici koju obožava da pušta na parkingu posle treninga. Smetaju mu kalupi svih vrsta i na to će Dejan Stanković morati da bude spreman, kao i da mu zbog hirovitosti ponekad progleda kroz prste. Ako mu nađe pravu meru, Zvezdin trener će imati u timu hrabrog ofanzivnog vezistu, sa velikim mogućnostima. Sa takvim unikatima, ekipa retko može da padne u letargiju, ili mrtvilo, što je znalo da se ranije ponekad dešava.

Navijači su Kangin povratak dočekali sa burnim oduševljenjem, isto kao što je bio slučaj nedavno sa Kataijem. Ukoliko i "odgovori" na terenu budu takvi, ovo će biti Zvezdini fenomenalni potezi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

„BELI“ NA PLUS 12: Fudbaleri kraljevačke Sloge u seriji dva uzastopna gostovanja