PORTAL "Goal.com" prisetio se jedne od najoriginalnijih priča hrvatskog fudbala.

Komentari (49)

Rade

23.07.2020. 09:19

Очигледно човек дубоке психичке проблеме има да све то радио самом себи и својој породици...

Zurkolomac

23.07.2020. 14:44

@Vera - U dokumentima se kazes vidi da je hrvat. Jel ti imas bar gram mozga u toj supljoj lobanji koju bez razloga nosis na ramenima?

Sale

23.07.2020. 22:21

@Komandant 1001 - Ivi Andrić je katolik i Hrvat ali se u vojnoj knjizici izjasnio ko Srbin i ti mu veruješ? Imaš lične dokumente i u njima ti sve piše od rođenja do smerti ko si i šta si i.

MilaS

24.07.2020. 08:20

@Vera - ...da li ti dokumenti stvarno mogu popuniti prazninu u njegovom srcu,a najpre glavi?...i ja mogu da odem do matične kancelarije i promenim ime (daleko bilo) u Mihaela Švarc...i biću TO???...ma,dajte...moraš biti žestoko iskompleksiran za tako nešto...

Jeste rvat

24.07.2020. 09:06

@Vera - Па и јесте Хрват. Сваки Србин који се одрекне свог порекла, родитеља и предака јесте Хрват. Овај као и многи други који су исто урадили управо доказују чињеницу да су Хрвати пореклом Срби. Али нису више Срби. Сад су Хрвати и то је свима јасно.

Knjiga

23.07.2020. 12:26

@Rade - Ovako s episalo i za Luku Modrića da je Srbin da su mu Ustaše ubile baku pa on napiše knjigu koja se zove Moja Igra i koja je postala svetski hit a u kojoj on piše da su mu Četnici ubili dedu pred kućnim pragom 91g...nema laganja sada u 21veku. Pršo je Hrvat i to je sam rekao Slovenicma a možda i on napiše knjigu.

Zurkolomac

23.07.2020. 14:43

@Knjiga - Ne lupetaj gluposti, hrvati lazu bez prekida. Kamo srwce da su ih cetnici ubijali, bilo bi manje preklanih Srba. Idi se leci bedo...

Moja igra

23.07.2020. 16:43

@Knjiga - Bravo za komentar jer me čudi da je uopšte pušten a ćuti se za tu knjigu u kojoj je Luka Modrić sve napisao i uništio im propagandu. Eto stvarno ne bi bilo loše da je napiše i Dado?

tadija64ZEMUN

23.07.2020. 09:39

SRBI koji se poturce ili pohrvate (predju u islam i katolicanstvo) postaju najgori koljaci i ratno huskaci,"ako su turcinu ruke krvave do lakata,poturici moraju biti krvave do ramena",jer oni to sve cine da se dodvore novim gazdama,meni je drago sto ovakvi izrodi prelaze u druge vere,jer nam takvi i ne trebaju

Boris

23.07.2020. 10:46

Не разумем,зашто давање публицитета човеку који се одрекао Бога,и Србије,и љуби оне који су му протерали породицу?!

OGNJEN

23.07.2020. 12:29

@Conte - Gresis dusu, SVI su oni pokatoliceni Srbi. I ne samo oni. To jasno govori i najstarije delo na Ceskom jeziku Danilisova Hronika. "Srbi imaju zemlju Hrvatsku iz koje je dosao covek po imenu Cheh i zavladao lokalnim stanovnistvom, po njemu ih nszvase Chesima". Nekada su SVE nase DNK srodnike nazivali Srbima, a onda su to zamenili izrazom Sloveni.

Sima

23.07.2020. 11:09

I na kraju priče Dada nigde. Sve je u redu. Samo jedna stvar mu je najlošija među lošim koje su ga zadesile ,a to da nije Srbin po narodnosti.?. Rodutelji pobegli od Hrvata koji su ih proterivali iz države,a ova pijandura kaže nije Srbskog korena i roda. Nije to čovek?koji prema meni ponižava roditeljske korene i studi se ih. Mučno je to. Stići će ga roditeljska kletva. Dečko moj uredu je da si Hrvat po državnosti ali koren nezatreš,goni će te dok si živ. Ako imaš decu,smaraće po baki i deki i naći to čega si se idrekao?budi siguran. I onda opet alkohol ,cigare i dim.

Marko K

23.07.2020. 11:54

Vera je slobodni izbor svog duha. Da se nacije nazivaju po verama mi bi danas bili Bizantinci a ne Srbi. Biti "vernik" do te mere, kao osobe u komentarima je biti verski ekstremista. To samo znaci da smo netolerantni i egoisti i zato i placamo nasom nesrecom!

Činjenice

23.07.2020. 11:56

Hrvati mu proterali porodicu i ubijali rodjake i on im se šlihta...Takvi ološi su i u Jasenovcu bili najkrvoločniji prema Srbima. Neko je rekao "Od svih Srba najgori su Hrvati " , ali ipak mislim da su najgori Crnogorci.

Čekaj

23.07.2020. 12:22

A ko je tebi rekao da mu je tata Srbin? On je sam za Slovenske medije koji su prvi pisali da je Srbin jasno rekao da nije nego da je Hrvat i u čemu je sada problem ako mu i u dokumentima piše da je Hrvat.

Vladan

23.07.2020. 23:38

@Čekaj - Roditelji "Hrvati" su iz Hrvatske dobrovoljno otišli za vreme rata u Srbiju i ovde žive??? Ne vidim logiku u tvom izkazu! Jeste, sve je proverljivo pa je tako i lako proverljivo da li žive u Bačkoj Palanci.

Nebojsa

24.07.2020. 01:02

@Čekaj - On Hrvat I roditelji mu Hrvati koji su pobegli od Hrvata 91 u Backu?Pa ko je ovde lud,vi iz Hrvatske sto mislite da je on Hrvat ili on sam sto misli da je Hrvat?Za njega mogu da razumem da ga je alkohol toliko uzeo pod svoje da vise ni sam ne zna ni ko je ni sta je,ali sta je sa vama ostalima....????

ByK

23.07.2020. 13:08

Ако овако лако преверава, шта ће нам такав? Добро је што се такви сами одстрањују, да одвојимо ,,жито од кукоља''. Србин до смрти, а и после!

Nile

23.07.2020. 13:56

Eto šta su tio srpski kompleksi manje vrednosti? Zato šta se čoveku otac zove Rade(Ko kaže da je to srpsko ime) lupaju propagande da je Srbin a ona čisti Hrvat koj igrao za Hravtsku reprezentaciju! Ma hajde da se bar preziva na IĆ da je Pršić.... Tako su i za Moddrića lagali pa on napiše knjigu o kojoj cela Srbija sada ćuti ali je zato čita ceo svet.

Pycc

23.07.2020. 15:39

Зашто му родитељи побегоше из Обровца у Бачку? Њему, (за мене небитном анонимцу) и свима сличнима њему, могу да пожелим све најбоље у животу! Ал' кад би се зезали!

Luka

23.07.2020. 16:07

Nek bude sto hoce.Takav koji se odrice svoeg identiteta i rodosovlja biti ce odbacena krpa za svakog,pa i za novu prigljenu zemlju i naciju.Takvi ljudi su duboko u sebi nesretni.Ja ih žalim..

Alex

23.07.2020. 18:44

On kaze da je Hrvat, a roditelji mu pobegli u Backu od Hrvata?! Ako je on Hrvat onda su mu valjda i roditelji Hrvati! Pa zasto bi onda bezali Hrvati od hrvata kod Srba?! Nema logike osim one da je Miladin pljunuo na svoje poreklo i poreklo svojih roditelja, a to ga cini veoma losim covekom! Sutra ako u Hrvatsku dodju Madjari nekim slucajem, Miladin bi veoma brzo postao "Miklos"...Toliko o karakteru "Miladina" i o karakteru mnogih drugih koji su pocinili isto sto i on. Pljuc...

Srbin

24.07.2020. 09:40

• СИНУ ТИСУЋЉЕТНЕ КУЛТУРЕ Ти не знаде мрети крај сломљеног мача, На пољима родним, бранећи их часно Китио си цвећеm сваког освајача, Певајућ' му химне, бестидно и гласно. Слободу си вечно, закржљала расо, Чек'о да донесу туђи бајонети, По горама својим туђа стада пас'о, Јер достојно не знаш за слободу мрети. Покажи ми редом Витезе твог рода, Што балчаком с руку сломише ти ланце, Где је Карађорђе твојега народа, Покажи ми твоје термопилске кланце. С туђинском си камом пузио по блату, С крволоштвом звера, погане хијене, Да би мучки удар с леђа дао Брату, И убио пород у утроби жене. Још безбројна гробља затравио ниси, А крваву каму у недрима скриваш, Са вешала старих нови коноп виси, У сумраку ума новог газду сниваш. Бранио си земљу од нејачи наше, Из колевке пио крв невине деце, Под знамење срама уз име усташе, Ставио си Христа, Слободу и Свеце. У безумљу гледаш ко ће нове каме, Оштрије и љуће опет да ти скује, Чију ли ћеш пушку обесит' о раме, Ко најбоље уме да ти командује. ЈОВАН ДУЧИЋ:

Srba

24.07.2020. 09:48

da se rodio u stali bio bi konj...uostalom i hrvati su Srbi ali sve je to nevazno...vazno je da svaki covek ima slobodu izbora...pa i Vere...pa ako vise voli da bude hrvat i Katolik srecno mu bilo.

goran kanada

24.07.2020. 15:28

Stavite se u njegove cipele. Nije ni njemu lako. U Hrvatskoj mi je u Zadru zivio stric srbin koji je ostao ziv samo zato sto mu je zena bila katolkinja i morao je promeniti izgovor i sve. Uvek je govorio ovde nema mesta za srbe u zadnjih 50 godina. Pritisak je ovek bio jak. Nakraju je sam popeo se na biciklo i usao u jednosmernu ulicu i "samoubio se" po njihovom policiskom zapisniku. imao je 67 godina i to se desilo 99 godine. samo zato kazem nije ni njemu lako. on je zivio dole i zna pritiske kakve je imao, zato ne skacite pred rudu, a to sto se desava sa nama srpskim narodom i politika naseg nestajanja je bas zabrinjavajuca. ja jos neznam da iko ima takav pritisak od manjina u srbiji. rekao bi ne. to samo govori koliko smo mi tolerantniji i napredniji.

Bacvanin

24.07.2020. 16:13

Da je on jedini ni po jada,dva veka su Srbe pokatolicavali da bi bili u carevoj veri.Kakav pritisak je bio od strane careve vlade na Srbe samo da im veru promenu,naj bolje je o tom vremenu napisao Simo Matavulj u svoj prici ; Pilipenda; Hrvati su bili pokreni od Austrougarske ali im Srbi nisu bili po volji na tom prostoru kojeg su drzali vekovima,trebalo je Srbe prevest prvo u katolike,potom u Hrvate.Posle oslobodjenja hrvata od Austrougarske od strane Srbije i saveznika,oni se tome zahvaljuju sto ubijaju kralja i u drugom svetskom ratu prilaze svabama,gde ce koji nego svoji svom.Tada pod novom drzavom NDH nad Srbi se vrsi genocid; jedanu trecinu pobiti,jednu proterati i jednu pokatoliciti.Jadni Prso prihvati je ovu zadnju Pavelicevu odluku,ipak da se pokatolici i upise u hrvate.

Bacvanin

24.07.2020. 16:56

Poglavnik i njegove bliske ustase imali su problem kad Srbe pobiju,proteraju i decu pokatolice,kako u narodu hrvatskom? izbaciti srpski jezik.Tada je krenula opsta potera za srpskim recima koje su trebale da zamenu hrvatske reci,ali avaj njih nema,te vlast pribeze izmisljnju novik kovanica,koje u narodu nebi prihvaceno,sva sreca po hrvate zavrsi se rat i sa njimNDH tortura na jezik u Hrvatskoj.