ZVEZDA PREOKRETOM PROSLAVILA TITULU! Šampionsko slavlje na Marakani ulepšala goleada (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

25. 05. 2024. u 20:57 >> 21:08

FUDBALERI Crvene zvezde u poslednjem meču Superlige Srbije dočekali su Čukarički. Crveno-beli su u slavljenjičkoj atmosferi zbog osvajanja duple krune pred oko 30.000 navijača trijumfovali rezultatom 4:1.

ЗВЕЗДА ПРЕОКРЕТОМ ПРОСЛАВИЛА ТИТУЛУ! Шампионско славље на Маракани улепшала голеада (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Od prvog sudijskog zvižduka slavljenička atmosfera viđena je na tribinama, navijači su sa tribina pustili crveno-bele balone, a usledile su i bakljade. 

Već u 17. minutu je Viktor Rogan pokvario raspoloženje domaćim pristalicama, odlično je desnog beka Čukaričkog proigrao Vinisijus Melo za 1:0. 

Posle tog iznenađenja po domaćina zaigrala je Zvezda znatno angažovanije, kontrolisali su domaći igru i loptu, igrao se 32. minut kada je na proigravanje Gelora Kange Ognjen Mimojević pobegao iza leđa odbrane, te vratio na deset metara za Petra Olajinku koji je imao lak zadatak da poravna rezultat. 

Strpljivo je Crvena zvezda gradila svoje pozicije, imao je Uroš Sremčević veliku šansu u 52. minutu, a tri minuta kasnije Olajinka je još jednom zablistao. 

Aleksandar Dragojević napustio je teren u 53. minutu uz velike ovacije navijača. 

Aleksandar Katai je vrhunski pas uputio blizu gol aut linije, vratio je na petnaestak metara kroz šesnaesterac za Petra Olajinku koji je postigao svoj 11. gol u sezoni, a drugi na meču. 

Zaigrao je Čukarički ofazivnije, dva puta je šutirao Kovač, a dva puta Omri Glazer je sačuvao gol crveno-belih. 

Do kraja meča upisali su se i Naser Điga, kao i Žan Filip Kraso, za konačnih 4:1. 

Konačna tabela Superlige Srbije u fudbalu - sezona 2023/204 - plej-of

1. Crvena zvezda 37 31 3 3 94:28 96 bodova

2. Partizan 37 24 6 7 80:48 78
3. TSC 37 22 9 6 75:39 75
4. Vojvodina 37 17 10 10 62:50 61
5. Radnički 1923 37 19 4 14 64:61 61
6. Čukarički 37 16 9 12 57:46 57
7. Mladost 37 13 7 16 38:53 46
8. Napredak 37 11 7 19 36:66 40

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 4:1 ( Olajinka 32', 55' , Kraso 90' - Rogan 17')

90' GOL'CRVENA ZVEZDA! Žurka je mogla da počne, Žan Filip Kraso postavio je konačnih 4:1. 

79' GOL! CRVENA ZVEZDA! Naser Điga je bio na pravom mestu nakon što je Gelor Kanga poslao odličan centaršut, Milunović je probao glavom, a mladi defanzivac je samo postavio nogu i poslao loptu u gol. 

64' Šutirao je Stefan Kovač, brani Glazer. 

61' Malo je nedostajalo da se Katai upiše u strelce, nakon dobro izvedenog prekida sa peterca je prebacio loptu preko gola. 

55' GOL CRVENA ZVEZDA! Aleksandar Katai je vrhunski pas uputio blizu gol aut linije, vratio je na petnaestak metara za Petra Olajinku koji je postigao svoj 11. gol u sezoni, a drugi večeras. 

52' Au, kakva šansa za Crvenu zvezdu, previše iskosa je otišao Sremčević, šutirao je, ali je Lazar Kaličanin sjajno reagovao. 

46' Nastavljen je meč na Marakani. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

45' Dva minuta produženo je prvo poluvreme. 

PROČITAJTE JOŠ:  VUČIĆ SA SINOM NA „MARAKANI“: Prisustvuje utakmici između fudbalera Crvene zvezde i Čukaričkog

32' GOL CRVENA ZVEZDA! Sjajno je Mimović prošao iza leđa odbrane, vratio na 11 metara Piteru Olajinki, koji poravnava rezultat.  

FOTO: M. Vukadinović

25' Snažno je Nikola Knežević raspalio po lopti, odlična reakcija golmana Čukaričkog. 

17' GOL ČUKARIČKI! Viktor Rogan je odlično reagovao na centaršut Mela.

15' Mimović šalje oštar centaršut u šesnaesterac, malo je Subotiću nedostajalo da je prosledi u gol, zakasnio je za sekundu. 

8'  Lopta u nogama fudbalera Crvene zvezde, ali za sada nema ozbiljnijih prilika. 

1' Već u prvom minutu na Marakani je usledio kraći prekid. Usledilo je puštanje velikog broja balona sa tribina, a deo je završio u terenu. 

Poznati su i sastavi: 

FOTO: Printskrin/Superliga

UOČI MEČA: 

Šampion će večeras protiv Čukaričkog „plesati” poslednji put u ovoj sezoni, a Dejan Milojević, je najavio meč. 

- Utakmice sa ekipom sa Banovog brda su uvek izuzetno zanimljive, bez obzira na kom se terenu igra. Poštujemo Čukarički, igra konstantno dobro, ne samo ove godine, već i prethodnih. Brđani su nadahnuta i mlada ekipa, uz par iskusnih igrača. Očekujem dobru utakmicu – kaže Vladan Milojević u najavi večerašnjeg spektakla i proslave nove duple krune.

Danima Delije kuju planove za večerašnju veliku žurku na Marakani, koja će se posle utakmice sa Brđanima nastaviti navijačkim karnevalom centralnim ulicama prestonice i konačnom proslavom na Kalemegdanu, simbolično ispod statue Beogradskog pobednika. 

- Očekujem slavljeničku atmosferu. Naravno, prvo moramo da odigramo utakmicu maksimalno ozbiljno. Trebalo bi da se odužimo našim navijačima sa jedne, a sa druge strane da im se zahvalimo. Sinergija između nas je trajala cele godine i na kraju je krunisana sa oba trofeja. Pozivam ih da dođu u što većem broju, nadamo se da će biti lepo vreme, da svi zajedno uživamo. Ko god bude mogao neka dođe da podrži momke i da zajedno proslavimo titulu - poručio je Milojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)