IZVINITE, NISMO ZNALI DA STE SILA! Srpkinje velikim trijumfom prošle na Evropsko prvenstvo, o ovim golovima će tek da se priča! (VIDEO)

Novosti online

09. 04. 2024. u 15:54

Srbija se raduje što naši fudbaleri posle više od dve decenije idu na Evropsko prvenstvo, ali idu tamo i srpske omladinke. I to posle veličanstvene pobede nad fudbalskom velesilom, Belgijom.

ИЗВИНИТЕ, НИСМО ЗНАЛИ ДА СТЕ СИЛА! Српкиње великим тријумфом прошле на Европско првенство, о овим головима ће тек да се прича! (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Naime, ženska omladinska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh i plasirala se na "U-19" Evropsko prvenstvo koje se od 14. do 27. jula održava u Litvaniji.

U  meču odluke izabranice selektorke Lidije Stojkanović savladale su Belgiju – 2:0 (1:0) u duelu u kome nisu imale izbora, jer ih je samo pobeda vodila među najbolje omladinske reprezentacije Evrope.

Golove je postigla Sara Stokić - a prvi u ranoj fazi meča: igrao se treći minut kada je igračica Milana sjajnim udarcem poslala loptu od prečke u mrežu rivala i donela veliku radost našoj reprezentaciji.

Ako je prvi pogodak bio malo remek delo, drugi koji je postigla u sam smiraj meča, spada u red onih koje postižu najveći majstori fudbala.

Sa polovine terena Sara Stokić je, u stilu Dušana Tadića koji je nedavno tako bio strelac za Fenerbahče, lobovala čuvara mreže Belgije i postavila konačan rezultat.

Bio je to gol za veliki trijumf, gol za plasman među najbolje ženske omladinske selekcije na Starom kontinentu. Proslavila ga je Stokićeva trčanjem pravo pred Belgijanke (pa malim "begom" u stranu, da ne bi bila isključena), a kako je sve to izgledalo, pogledajte u snimku koji je pred vama:

Belgija - Srbija 0:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Stokić 3, 0:2 Stokić 90+2. Teren: Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Mihalina Djakov (Poljska).

BELGIJA: Elfernik, Jansen, Levens (27. Houg), Van Besu (46. Tabagari), Šojer, Hubaut (76. Martle), Godier (76. Fransis), Rejnders, De Mester, Bikula, Bosmans (61. Jadule). Selektor Havijer Donel

SRBIJA: Aleksić, Gaković, Stojić, Matijević, Šarić, A.Ilić (54. Gajić), Majstorović, Čingelić (61. Babić), Uvalin (86. Jošić), Matejić, Stokić. Selektorka Lidija Stojkanović

Bonus video: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)