BEZ SALDANJE SVE IDE MNOGO TEŽE: I utakmica sa Novim Pazarom pokazala koliko Partizanu nedostaje Brazilac

M. Blažić

08. 04. 2024. u 21:21

DOBIO je Partizan Novi Pazar (2:0), moglo bi se reći rutinski, ali je i u takvoj utakmici gde pobeda praktično nije dolazila u pitanje bilo primetno da crno-beli nisu isti tim sa Mateusom Saldanjom i bez njega.

БЕЗ САЛДАЊЕ СВЕ ИДЕ МНОГО ТЕЖЕ: И утакмица са Новим Пазаром показала колико Партизану недостаје Бразилац

M. Vukadinović

Strelac 16 golova za tim iz Humske, čime i dalje suvereno drži vrh liste strelaca u Superligi, i dalje muči muku sa povredom butnog mišića zarađenom posle pola sata igre na meču sa IMT u Humskoj još 17. februara.

- Saldanja meni svaki dan šalje izveštaje šta radi, koje su procedure. Ono što je meni poslednji put rekao jeste da bi trebalo da se vrati sredinom meseca. To je dosta brzo. Videćemo kada se vrati u trenažni proces. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno. Što terapije, što treninzi. To je pokazatelj njegovog ulaganja u sebe i njegove želje da se što pre vrati - rekao je Igor Duljaj prošle nedelje pred prvenstveni meč sa Voždovcem kada je upitan o situaciji sa oporavkom brazilskog napadača.

Interesantno je da klub iz Humske sa Saldanjom na terenu u 22 odigrana kola izgubio samo 11 bodova, dok je bez njega u startnoj postavi u sedam prolećnih kola ispustio čak pet. Koliki je njegov značaj za tim, a ujedno i uticaj najbolje je pokazao 172. večiti derbi u kojem je stisnuo zube, odigrao maltene povređen a čak i u takvom stanju je postigao izjednačujući gol za svoj tim u finišu prvog poluvremena.

Da podsetimo, Saldanja je u prvom delu sezone na 19 utakmica postigao 14 golova, dok je tokom proleća bio na terenu samo na tri meča i u dva navrata je uspeo da se upiše u strelce. Da sve bude još zanimljivije kada je u pitanju njegov golgeterski učinak svaki put kada je uspeo da se upiše u listu strelaca Saldanja je to činio samo jednom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)