DVE VIZE, A TRI ŽELJE: U poslednja tri kola Novi Pazar, Napredak i Mladost vode bitku za plej-of

Đ. S.

01. 04. 2024. u 13:49

JOŠ tri kola su ostala do kraja prolećnog dela Superlige, a nakon subotnjih rezultata, jasno je da će se voditi žestoka borba za mesta koja vode u plej-of. Prvi iznad crte je trenutno Novi Pazar koji ima isto bodova koliko i Napredak (35) koji je na devetoj poziciji, a trku će trčati i fudbaleri Mladosti iz Lučana koji sa dva poena više od konkurenata sigurno neće mirno spavati u preostale tri runde.

ДВЕ ВИЗЕ, А ТРИ ЖЕЉЕ: У последња три кола Нови Пазар, Напредак и Младост воде битку за плеј-оф

FOTO: M. Vukadinović

Ali, vredno je napomenuti i da Lučanci posle utakmice sa Radničkim iz Kragujevca imaju na programu okršaje sa timovima iz "donjeg doma", Javorom i IMT. U jesenjem delu prvenstva, Mladost je glatko poražena od Radničkog u Kragujevcu (4:1), a ako u obzir uzmemo kako ekipa Feđe Dudića igra ovog proleća, jasno je da će važiti za favorita u sredu na stadionu Mladosti.

Napeto i za Evropu

VODIĆE se napeta bitka i za četvrto mesto koje donosi izlaz u evropska takmičenja. Ako u obzir uzmemo da će TSC teško ispustiti 12 bodova prednosti nad četvrtoplasiranim Radničkim iz Kragujevca, jasno je da će veliku bitku u naredna tri kola i plej-ofu voditi Čukarički i Vojvodina zajedno sa četom Feđe Dudića.

Nakon sudara sa Kragujevčanima, sastav koji predvodi Tomislav Sivić udariće na Javor koji su dobili 1:0 tokom prvog dela sezone, kao i "traktoriste" protiv kojih će spustiti zavesu na regularni deo prvenstva.

Novi Pazar koji je nedavno ostao bez trenera, definitivno ima najteži raspored jer u sredu dočekuje TSC, pa za vikend gostuje Partizanu, dok će poslednje kolo biti nešto lakše za fudbalere iz grada kraj Jošanice budući da dočekuju Radnički iz Niša.

Iako je trenutno ispod crte, Napredak na papiru ima najlakši raspored u kojem su na programu utakmice protiv Javora, IMT i Radnika iz Surdulice. Od te tri ekipe, dve su dobili tokom jesenjeg dela srpskog šampionata (Javor i Radnik), dok su od IMT pretrpeli težak poraz u Beogradu (4:0), pa će pretposlednje kolo Superlige biti prilika i za revanš, ali i za potencijalne bodove koji bi mogli da poguraju Kruševljane u plej-of zonu.

 

 

Raspored do kraja

MLADOST L.

Radnički K. (D)

Javor (G)

IMT (D)

NOVI PAZAR

TSC (D)

Partizan (G)

Radnički N. (D)

NAPREDAK

Javor (D)

IMT (G)

Radnik (D)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?