PREOKRET ZA PLASMAN NA EURO 2024: Ukrajina savladala Island i plasirala se na Evropsko prvenstvo u fudbalu

Novosti online

26. 03. 2024. u 22:48

Fudbalska reprezentacija Ukrajine savladala je ekipu Islanda rezultatom 2:1 posle preokreta u baražu za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

ПРЕОКРЕТ ЗА ПЛАСМАН НА ЕУРО 2024: Украјина савладала Исланд и пласирала се на Европско првенство у фудбалу

EPA/EFE

Bolje su meč počeli Islanđani. Imali su inicijativu koju je krunisao u Albert Gudmondson pravom bombom u 30. minutu. Napravio je sebi prostor i sa nekih 20 metara raspalio po lopti koja je pogodila sam ugao mreže i bilo je 1:0 za Island.

Do kraja poluvremena, Ukrajina je bila blizu da izjednači, ali je VAR poništio gol Romana Jermenčuka u 41. minutu, pa je ostalo 1:0 za island posle prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme Ukrajinci je nastavila tamo gde je stala. Napdali su i konačno krunisali inicijativu preko Viktora Cigankova u 54. minutu fantastičnim solo prodorom. Nastavili su Ukrajinci sa napadima i konačno su poveli u 84. minutu preko Mihajla Mudrika. Održali su prednost do kraja i na kraju se plasirali na Evropsko prvenstvo.

Ukrajinci će igrati u grupi E sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJE ZVEZDINE "DESETKE": Gol kojim je Aleksandar Katai doneo 5:0 protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!