NAŠEM ARSENIJU POSTHUMNA ČAST: Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo godišnje nagrade (FOTO)

M. Blažić

25. 02. 2024. u 19:43

VREME osmeha i radosti u danu kada su proglašeni najbolji u branši u raznim kategorijama istovremeno je donelo i setu, tugu i poneku suzu što je najbolji pokazatelj koliko je novinarskoj profesiji značio i i dalje znači prerano preminuli dugogodišnji urednik sportske redakcije "Novosti" Arsenije Šoškić.

НАШЕМ АРСЕНИЈУ ПОСТХУМНА ЧАСТ: Удружење спортских новинара Србије доделило годишње награде (ФОТО)

Foto D. Milovanović

Naš Šole je za života zaslužio svaku vrstu nagrade za predanost, smirenost, profesionalizam i neponovljivi vedar duh. Pošto je smrt bila brža i nepravedno ga zaustavila u 54. godini u junu 2023. Udruženje sportskih novinara Srbije je odreagovalo kako je jedino moguće u ovom trenutku - posthumno ga je nagradilo za životno delo, za sve što je uradio u profesiji kojoj se decenijama unazad tako nesebično davao.

Nagradu je u ime porodice primila Arsenijeva sestra Jelena, a dugotrajni aplauzi pre i posle dodele plakete našem Šoletu dovoljan su pokazatelj kakav je ljudski i profesionalni trag ostavio u novinarstvu. Da je živ, nesumnjivo bi se šeretski nasmejao i u šali rekao kako je sigurno neko drugi zaslužio priznanje i da još nije stigao red na njega. Eto, zlom igrom sudbine Arsenije se našao među laureatima čija priznanja istovremeno donose i ponos i tugu.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke dugogodišnjeg fotoreportera "Sporta" Dušana Babovića i direktora produkcijske kuće "Sportnetvork" Radovana Maksimovića. Nagrada za ekskluzivni TV prilog nije dodeljena, s obzirom na to da je najjači utisak ostavio radio prilog Miloša Panića sa Radio Beograda, dok je za najbolju TV priču izabrana "Kako smo zavoleli basket" autora Vladimira Pajića.

Autor izdavačkog poduhvata godine je Kristina Tomić sa Arenasporta za serijal "Oni vole Srbiju", a u pisanom novinarstvu nagrađen je Aleksandar Miletić za knjigu "Dušan Ivković - Moj krst, moja priča, nezavršena biografija". Novinarka godine je Nina Kolundžija sa TV Prva, priznanje za najboljeg kamermana je otišlo u ruke Jovana Jovanovića, a godinu za nama su obeležile i fotografije Dragane Stjepanović.

Tandem najboljih mladih novinara u 2023. čine Elena Deleva iz "Sportskog žurnala" i Uroš Samardžić sa Arenasporta. Ekskluzivu godine doneo je Ivan Džodić sa "Mocartsporta", dok je njegov kolega Aleksandar Joksić zaslužio priznanje "Zlatno pero" za najboljeg novinara u pisanim medijima. Zlatni mikrofon je otišao u ruke Darka Plavšića, komentatora Sport kluba, dok je dopisnik godine u izboru USNS Miljan Minić sa "Mocartsporta".

Najbolji Novak i Ivana

PRE dodele priznanja najboljima iz novinarske profesije proglašeni su i najbolji sportista, odnosno sportistkinja u 2023. Očekivano, nagrade su otišle u ruke najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića, odnosno najbolje srpske atletičarke Ivane Španović.

BONUS VIDEO - POSTHUMNO PRIZNANjE: Sestra Arsenija Šoškića primila nagradu Udruženja sportskih novinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)