PARTIZAN NE DA VRH TABELE! I Radnik pao pred liderom, ali nije bilo lako crno-belima

Filip Milošević

24. 02. 2024. u 16:02

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik u Surdulici (2:1) i održali se na prvom mestu Superlige Srbije nakon 22. kola.

ПАРТИЗАН НЕ ДА ВРХ ТАБЕЛЕ! И Радник пао пред лидером, али није било лако црно-белима

FOTO: FK Partizan

Tokom prvog poluvremena je viđena bolja utakmica i ako nije bilo golova. Nekoliko šansi su stvorili i Partizan i Radnik. Najveću šansu nije iskoristio Samed Bažder u petom minutu utakmice, kada nije uspeo da matira golmana sa samo pet metara.

Drugo poluvreme se igralo u sporijem ritmu, Radniku je sviran penal ali je nakon VAR intervencije odluka sudije poništena. Crno-beli su nakon toga uspeli da postignu pogodak posle kornera, strelac je bio Svetozar Marković.

Izabranici Igora Duljaja su nakon gola uspeli da neutrališu napade poslednjeplasirane ekipe Superlige Srbije. U 92. minutu preko Baždara ''parni valjak'' duplira prednost. Ipak dva minuta pred kraj meča Radnik iz penala postiže pogodak i komplikuje završnicu meča, ali nije bilo dovoljno vremena za domaću ekipu da proba da stigne do izjednačenja.

Ovim trijumfom je Partizan stigao do tri važna boda pošto je zadržao prvo mesto na tabeli, trenutno je na četiri boda više od Zvezde ali crveno-beli tek igraju protiv Čukaričkog od 16 časova.

KRAJ! Radnik - Partizan 1:2

97' Kraj utakmice!

95' GOL! Radnik je smanjio prednost Partizana. Šovćić je iz penala matirao golmana.

 

92' GOL! Partizan vodi sa 2:0. Samed Baždar je fantastičnim solo prodorom stigao do gola Radnika, zaobišao golmana i postigao svoj prvi pogodak u dresu Partizana ove sezone.

 

88' Dobra šansa za Radnik. Luka Čumić je šutirao iz šesnaesterca visoko iznad gola.

80' Velika šansa za crno-bele! Goh je probio po levom boku, centrirao a udarac glavom Sameda Baždara je prozujala pokraj leve stative.

75' Pretio je Radnik preko Duronjića. Bivši igrač Voždovca je izveo slobodni udarac ali nije bilo problema za golmana crno-belih.

70' GOOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Antić je centrirao iz kornera, a Svetozar Marković ''zakucao'' loptu u rašlje ekipe iz Surdulice.

 

63' Nestvarna šansa za Radnik. Duronjić je imao veliku priliku. Našao se sam u šesnaestercu i sa manje do 10 metara šutirao visoko preko gola.

60' Sudija je prvo svirao penal za Radnik, a onda nakon var odluke odlučio da poništi penal. Crno-beli kreću u napad sa svoje polovine.

58' Tokom drugog poluvremena osim velike šanse Partizana nije bilo previše zanimljivih dešavanja, uglavnom se odvija borba na sredini terena.

49' Partizan pritiska od starta drugog poluvremena. Crno-beli su izveli prvi, a zatim i drugi korner nakon kog su imali veliku šansu. Kapiten ''parnog valjka'' Svetozar Marković je šutirao glavom a Gašić intervenisao sa gol linije i sprečio vođstvo beogradske ekipe.

46' Počelo je drugo poluvreme u Surdulici.

Kraj prvog poluvremena.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

45' Kraj prvog poluvremena!

44' Nova velika šansa za Radnik! Jovanović je odbranio opasan šut i uspeo da sačuva mrežu crno-belih netaknutom.

40' Velika šansa za Radnik. Umalo su domaćini stigli do prednosti, ali je sudija podigao ofsajd zastavicu pa napadač poslednjeplasirane ekipe na tabeli Superlige Srbije može da odahne jer sa tri metra nije uspeo da pogodi mrežu ''parnog valjka''.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

38' Pokušao je Tomašević iz slobodnog udarca da ugrozi gol Partizana, ali je Jovanović samo pogledom ispratio loptu koja je otišla daleko iznad prečke.

32' Šut iz daljine Antića nije bio velika pretnja, prozujala je oko pola metra pored desne stative.

30' Pretili su crno-beli preko Natha, ali je Ranđelović lako uspeo da uhvati loptu.

25' Bez velikih prilika u proteklih desetak minuta. Borba se odvija na sredini terena.

19' Pokušao je Aranđel Stojković sa preko 30 metara da iznenadi golmana, ali je lopta prohujala pokraj desne stative.

13' Nova šansa za Partizan. Ponovo je Samed Baždar imao veliku priliku ali je opet kao pobednik izašao golman domaćih, Ranđelović.

10' Mirniji period od početka meča. Borba se odvija na sredini terena.

5' Ogromna šansa za Partizan! Natho je dodao do Baždara a mladi fudbaler Partizana je sa svega šest metara pogodio direktno u golmana domaće ekipe.

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

4' Prete i domaći. Nemanja Tomašević je šutirao sa 17,18 metara ali je njegov šut daleko otišao iznad prečke.

2' Prvu šansu na meču imali su crno-beli. Goh je probio po levoj strani, ali je njegov opasan centaršut izblokiran.

1' Meč je počeo!

FOTO: FK Partizan

Tekst potpisa

SASTAVI:

Radnik: Ranđelović - Gašić, Abubakar, Milićević, Jović, Tomašević - Duronjić, Oreščanin, Sovšić - Zajmović, Jovanović.

Partizan: Jovanović - Stojković, Marković, Kovačević, Antić - Zahid, Ovusu - Goh, Natho, Kalulu - Baždar.

UOČI MEČA:

Izabranici Igora Duljaja žele da nastave pobednički niz u prolećnom delu prvenstva, pošto su na otvaranju savladali Javor, a zatim i ekipu IMT-a.

Partizan će u Surdulici biti bez nekoliko važnih igrača. Severina je napustio ekipu zbog duga od 25.000 evra, Nemanja Nikolić će morati zbog kartona da propusti ovaj duel, a najbolji strelac crno-belih Mateus Saldanja zbog povrede neće biti u sastavu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)