ZA PARTIZAN OVE SEZONE POGAĐALI UGLAVNOM STRANCI: Poste još samo Medina i Ovusu

M. Blažić

19. 02. 2024. u 18:01

TIM Partizana je ove sezone koncipiran na taj način da su za defanzivu zaduženi domaćeni fudbaleri, a "preko pola" se pitaju stranci. Otud i ne čudi da je mreže rivala u Superligi treslo čak devet od 11 crno-belih inostranih fudbalera, a da se u listu strelaca nisu upisali samo Belgijanac Natan de Medina, koji praktično nije ni igrao i vezista iz Gane Leonard Ovusu koji je odigrao tek dva meča.

ЗА ПАРТИЗАН ОВЕ СЕЗОНЕ ПОГАЂАЛИ УГЛАВНОМ СТРАНЦИ: Посте још само Медина и Овусу

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Među devet strelaca se nalazi i isto toliko različitih zemalja pa su tako do sada pogađali Izraelac (Natho), Brazilac (Saldanja), Kongoanac (Kalulu), Ekvadorac (Kastiljo), Korejac (Goh), Holanđanin (Menig), Senegalac (Kanute), Norvežanin (Zahid) i internacionalac iz Kurasaa Severina. Korejac Goh je zatvorio goleadu protiv IMT u subotu, a nekoliko minuta pre njega prvenac ne samo u Partizanu, nego u seniorskoj konkurenciji uopšte upisao je Ekvadorac Denil Kastiljo.

- Veoma sam srećan jer sam dao svoj doprinos u veoma bitnom trenutku utakmice. Srećan sam zbog tri boda koja su jako važna za tim. Sve smo bliži cilju - da budemo šampioni! Prvi put sam igrao na našem stadionu i jako mi se dopalo. Oseća se podrška navijača i to nas motiviše i daje nam samopouzdanje - podvukao je visoki vezista u izjavi za klupski sajt.

Kada se pojavio na pripremama crno-belih na Kipru Kastiljo je delovao zbunjeno, gotovo uplašeno, ali je ekvadorski tinejdžer brzo uspeo da se privikne na potpuno novo okruženje.

- Mogu reći da se osećam kao da sam kod kuće. Od prvog dana su me svi odlično dočekali i prihvatili! Izuzetno mi se sviđa grad, prelep je. Provodim vreme sa svim saigračima - mi smo svi jedna porodica! Imam dobre odnose sa Saldanjom. pokazivao mi je njegove "zabranjene korake" koje samo on sme da izvodi.

Interesantno je da je Denil tek drugi ekvadorski fudbaler koji je zaigrao u Srbiji. Njegov zemljak i prezimenjak Segundo je pre deceniju ipo nosio dres večitog rivala. Za razliku od tog perioda sada se u ovoj južnoameričkoj zemlji navija za Partizan.

- Da, naravno! U mojoj zemlji svi gledaju, posebno moja majka, porodica i prijatelji. Svi smo mi navijači Partizana - završio je fudbaler lidera Superlige.

Pogodili 40 od 50

Saldanja (Brazil) 15

Natho (Izrael) 7

Zahid (Norveška) 7

Severina (Kurasao) 4

Kalulu (Kongo) 2

Menig (Holandija) 2

Kanute (Senegal) 1

Goh (J. Koreja) 1

Kastiljo (Ekvador) 1

* crno-beli su u dosadašnjem delu Superlige postigli 50 golova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)