RUSIJA U NEVERICI: UEFA joj naprasno poslala milione evra!

Novosti online

10. 02. 2024. u 21:02

Rat u Ukrajini je i dalje jedan od najvažnijih događaja na svetu, a najnovije vesti vezane za taj vojni sukob, koji Ruska Federacija naziva "specijalna vojna intervencija" dolaze iz sfere sporta.

РУСИЈА У НЕВЕРИЦИ: УЕФА јој напрасно послала милионе евра!

Ilustracija

Dok se Rusiji skandiralo u Beogradu iz hiljada grla, u Moskvu je stiglo nesvakidašnje obaveštenje.

O uplati iz inostranstva.

I to na račun jedne ruske institucije.

Otkako je počeo rat u Ukrajini, međunarodni platni promet sa Rusijom su obustavile zemlje "Zapada", a sankcije nisu ni najmanje zaobišle sport. Međutim, desio se jedan izuzetak.

Kako je saopštila ruska novinska agencija "RIA Novosti", evropska kuća fudbala je upravo uplatila Ruskom fudbalskom savezu (RFS) 5.425.000 evra.

Otkuda to da UEFA daje novac Rusiji?

Iako su ruski klubovi i sve starosne kategorije ruskih reprezentacija, kod oba pola, izbačene iz međunarodnih fudbalskih takmičenja pod ingerencijom UEFA, evropska krovna organizacija najpopularnijeg sporta - nije izbacila Rusiju iz svog članstva.

Jedno su takmičenja, u kojima Rusi ne mogu da učestvuju zbog ratovanja sa Ukrajinom, odnosno "invazije", kako to UEFA definiše u svojim odlukama, a drugo je razvoj fudbala kao igre.

I, iz Fonda solidarnosti, a na ime razvoja ruskog fudbala, RFS je upravo dobio pomenute milione evra za sezonu 2022/2023.

Samo jedna zemlja je dobila manje novca od Rusa

U pomenutoj vesti "RIA Novosti" se navodi da je "samo Lihtenštajn dobio manje novca, i to 3.573.000 evra". 

Ovo stoga što se pare iz pomenutog Fonda solidarnosti dele (i) po principu međunarodnih uspeha (i po veličini zemlje i brojnosti fubalskih ekipa u njoj), a tu već Lihtenštajn ne može da se pohvali većom "veličinom" od Rusije.

Inače, prema pomenutom izvoru, najviše sredstava za sezonu koja je za nama dobia je španska kuća fudbala, čak 12,192 miliona evra.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)