SAMI SEBE SAPLELI GRUBIM GREŠKAMA: Kako omladinci Partizana nisu uspeli da se dočepaju osmine finala Lige šampiona preko Brage

M. Blažić

07. 02. 2024. u 19:15

LEPA evropska misija Partizanovih omladinaca je završena na prvom prolećnom stepeniku, u plej-ofu za osminu finala Lige šampiona.

САМИ СЕБЕ САПЛЕЛИ ГРУБИМ ГРЕШКАМА: Како омладинци Партизана нису успели да се дочепају осмине финала Лиге шампиона преко Браге

Foto: Printskrin/Tviter/FKPartizanBG

Nije Braga u Humskoj gospodarila terenom, niti pokazala da postoji ozbiljna razlika u kvalitetu dva tima, ali su Portugalci znali da hirurški precizno kazne sve propuste domaćina i obezbede plasman među 16 najboljih u Evropi - 0:2 (0:0).

Činjenica da Braga dolazi iz punog takmičarskog ritma, jer im se prvenstvo nije prekidalo tokom zime, mogla je da se vidi u najvećem delu duela. Puleni Nenada Stojakovića su poslednji put na terenu bili pre skoro dva meseca protiv Voždovca, a uz to su i završne pripreme za Bragu obavljene bez nekolicine prvotimaca koji su sa prvim timom radili dve nedelje na Kipru.

U takvoj situaciji nije iznenađenje što crno-beli nisu mogli na pravi način da pariraju tehnički potkovanijem protivniku. Prvo poluvreme je donelo obostrano mučenje da se učini bilo šta konkretno na polovini rivala. Partizan je u nastavku, u prvih 10 minuta, krenuo konkretnije ka golu Brage, Jovanović se spetljao u idealnoj situaciji, a to kao da je "ugasilo" momke u crno-belim dresovima. Igrao se 64. minut kada su golman Radulaški i levi bek Ćelić katastrofalno reagovali posle jednog mlakog pokušaja gostiju što je Fernandeš iskoristio, prikrao se i doneo prednost Bragi.

Težak zadatak da se dođe do gola Portugalaca postao je od tog momenta još teži. Pokušaji pred golom Brage su više ličili na stihiju nego na organizovane napade, a svaku neizvesnost "ubila" je kontra Brage u prvom minutu nadoknade koju je rezervista Duarte krunisao preciznim udarcem pored istrčalog Radulaškog. Snovi Partizanovih omladinaca su u tom momentu i definitivno srušeni...

PARTIZAN - BRAGA 0:2 (0:0)

STRELCI: Fernandeš u 64, Duarte u 90+1 minutu za Bragu. Stadion Partizana. Gledalaca: 1.000. Sudija: Dont (Belgija) 7.

PARTIZAN: Radulaški 5,5 - Roganović 6, Dragojević 6 (od 82. Kostić -), Simić 6, Ćelić 5 - Janković 6, Ugrešić 6 (od 82. Petrović -) - Stjepanović 6,5 - Ninić 6 (od 56. Alilović 6), Mirčetić 6,5, Jovanović 6.

BRAGA: Karvaljo 6,5 - Kosta 7 (od 84. Patrisio -), Noro 6,5, Matos 7, Čisumba 7 - D. Rodrigez 6,5(od 76. Farija -) , Barbosa 7 - Fernandeš 7,5, Gonkalveš 7 (od 76. Markes -), Kelvin 6,5 (od 71. Duarte -) - J. Rodrigez 7 (od 84. Furtado -).

Igrač utakmice: R. Fernandeš (Braga)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)