MESI NA STUBU SRAMA! Argentinac izigrao Azijce, crno mu se piše

Tanjug

05. 02. 2024. u 11:15

Organizator prijateljske fudbalske utakmice Intera iz Majamija u Hongkongu obavezao se da će Lionel Mesi igrati najmanje 45 minuta, izjavio je danas tamošnji ministar sporta, nakon što je odsustvo argentinske superzvezde izazvalo bes javnosti.

МЕСИ НА СТУБУ СРАМА! Аргентинац изиграо Азијце, црно му се пише

Tanjug/AP

Kapiten svetskih šampiona, koji zvanično ima problem sa tetivom, nije ulazio u igru u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici u kojoj je njegov Inter Majami pobedio selekciju Hongkonga sa 4:1.

To je razljutilo 38.323 ljudi na stadionu koji su platili najmanje 115 evra, a u mnogim slučajevima i pet puta više kako bi videli svog idola na delu.

Gledaoci su uzvikivali "Vratite (novac)", a povici su se pojačavali do poslednjeg zvižduka kada je Dejvid Bekam, suvlasnik kluba iz Majamija, bio "ugušen" zvižducima kada je pokušao da se zahvali publici.

Vlada Hongkonga je u nedelju uveče izdala dva saopštenja, rekavši da je "izuzetno razočarana" i zapretila je da će povući 1,9 miliona evra javnih sredstava od organizatora događaja.

Ministar za kulturu, sport i turizam Hongkonga Kevin Jeung je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je jedan od glavnih uslova sporazuma o finansiranju bio da Mesi igra najmanje 45 minuta, u zavisnosti od njegove fizičke forme.

"Juče, pre početka meča, organizator je potvrdio da će Mesi igrati u drugom poluvremenu", rekao je on.

Jeung, koji je prisustvovao utakmici sa drugim zvaničnicima, uključujući i lidera vlasti Hongkonga Džona Lija, rekao je da je vlada pokušala da pregovara sa organizatorom kada se 36-godišnji Mesi nije pojavio na terenu na početku drugog poluvremena.

Pregovori su dospeli u ćorsokak deset minuta pre kraja meča, pošto su odbijeni predlozi da se Mesi pojavi na terenu kako bi se obratio navijačima i primio trofej.

Ministar je dodao i da će vlada Hongkonga doneti odluku o povlačenju planirane finansijske pomoći nakon što se sa organizatorom događaja sagledaju sve činjenice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu