LOVA DO KROVA: Evo koliko je finansijiski prihodovao Real Madrid prošle sezone

S. R.

25. 01. 2024. u 20:51

PARA na paru ide. Fudbalski klub Real Madrid "šampion" je po zaradi ostvarenoj prošle sezone sa finansijskim prihodom od čak 831 milion evra, prema revizorskoj kući "Dilojt".

ЛОВА ДО КРОВА: Ево колико је финансијиски приходовао Реал Мадрид прошле сезоне

FOTO: Tanjug

"Kraljevi" su, zanimljivo, zadržali tron, iako je Mančester siti imao bolje sportske uspehe, jer je prigrabio trofeje Premijer lige, FA kup i Liga šampiona i zaradili su rekordnih 826 miliona.

Ukupan prihod koji su ostvarili klubovi iz takozvane Lige novca porastao je za 14 odsto na rekordnih 10,5 milijardi evra u odnosu na prethodnu godinu i nivoe pre pandemije. To uključuje rekordne komeracijalne prihode od 4,4 milijarde evra i prihode od utakmica 1,9 milijardi evra. Novac dobijen od emitera i televizijskih kuća porastao je za samo pet odsto, na 4,2 milijarde evra, uglavnom zbog toga što sezona 2022/2023, spada u postojeće cikluse domaćeg emitovanja.

U proseku je 20 klubova imalo prosečan prihod veći od 500 miliona evra. Posle Reala i Sitija, na trećem mestu je Pari Sen Žermen sa 802 miliona evra, Barselona je četvrta sa 800, a peti je Mančester junajted sa 746 miliona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave