SRBI SU NEDODIRLJIVI! Hrvati gledaju i ne veruju kako je Zvezda demolirala konkurenciju

Novosti online

15. 12. 2023. u 14:18

HRVATSKI mediji kao po običaju najviše gledaju u komšiluk, pa su tako i računali koliko je ko od klubova zaradio u Evropi.

СРБИ СУ НЕДОДИРЉИВИ! Хрвати гледају и не верују како је Звезда демолирала конкуренцију

FOTO: M. Vukadinović

- Svi hrvatski klubovi zajedno ove sezone su u Evropi zaradili 9,16 miliona evra. Ako znamo da je od toga Dinamovih 6,7 miliona evra, jasno je da njemu pripada više od dve trećine iznosa nagrada svih hrvatskih klubova. Ako gledamo kompletnu Jugoslaviju, Crvena zvezda je zahvaljujući direktnom plasmanu u Ligu šampiona bogatija za 24,5 miliona evra. Dakle, srpski prvak sam je zaradio gotovo trostruko više nego svi hrvatski klubovi zajedno - piše "Indeks.hr"

Pomenuti portal nastavlja da sipa komplimente na račun Zvezde, kada je u pitanju zarada u Evropi.

- Etnički je šarolik top 5 klubova iz bivše Jugoslavije sa najvišim zaradama ove sezone u evrokupovima. Nedodirljiva je naravno srpska Zvezda. Drugi je hrvatski Dinamo, a onda su se u samo 250 hiljada evra stisnula tri kluba: slovenačka Olimpija, zatim TSC Bačka Topola, srpski klub ali na pogon mađarskog kapitala i nastao u delu Vojvodine sa brojnom mađarskom zajednicom te Zrinjski, koji u imenu ima "hrvatski", ali koji je prvak Bosne i Hercegovine i za kojeg igraju pripadnici sva tri konstitutivna naroda. Kosovskom Balkaniju malo je nedostajalo da se probije u pet klubova iz bivše zajedničke države koji su ove sezone zaradili najviše u evropskim kupovima, stoji u tekstu Indeks.hr i nabraja ostale timove.

- Zarada ostalih klubova sa područja bivše Jugoslavije u evropskim kupovima ove sezone: Maribor 850, Budućnost Podgorica 810, Osijek 750, Hajduk 650, Škupi, Željezničar i Sutjeska 550, Borac i Vojvodina 450 te Arsenal Tivat, Makedonija GP, Sarajevo, Škendija, Domžale i Gnjilani 250 hiljada evra - zaključuje pomenuti hrvatski portal.

BONUS VIDEO: Mateo Kovačić: Zvezda je dobar tim, nisu džaba u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)