ŠPANCI U ČUDU: Gde je nestao Srbin od 63 miliona evra?

Novosti online

23. 11. 2023. u 11:29

Španska "Marka" fascinirana je sunovratom karijere srpskog fudbalera Luke Jovića.

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Где је нестао Србин од 63 милиона евра?

FOTO: Profimeida

Od otkrovenja sezone 2018/2019. do nevidljivosti u Seriji A, bio je kratak put našeg napadača.

Jović je u pomenutoj sezoni postigao 27 golova, a narednih pet samo 20, ističe "Marka".

- Pad kakav je doživeo Luka Jović se ne viđa često - piše autor u španskom list i ističe da ga je Real Madrid platio Nemcima čak 63 miliona evra u leto 2019.

Sada je u Milanu u drugom planu, priliku dobija na kašičicu, a još uvek nije postigao gol.

- On je dao 27 golova u sezoni 2018/19, a od tada samo 20, ako uzmemo u zbir poslednjih pet sezona - navedeno je.

- Neverovatan je 'nestanak' igrača za koga su se borili velikani Evrope. On je u leto 2019. postao jedna od najtraženijih devetki, uz dozvolu Kejna, Benzeme, Levandovskog, Luisa Suareza, Kristijana i Mbapea, on je bio jedan od najboljih golgetera u tom trenutku. Odigrao je tada spektakularnu sezonu sa Ajntrahtom i sve što je dotakao je pretvorio u gol - dao je 27 golova u 48 utakmica, od čega 17 u Bundesligi i 10 u Ligi Evrope. Imao je 21 godinu i njegova moć da pogađa doveli su ga u centar pažnje pola Evrope, a posebno je bila upečatljiva borba između Madrida i Barse za njegov potpis. Jović je na kraju obukao beli dres, u transferu vrednom 60 miliona evra.

Real Madrid je tada tražio zamenu za Karima Benzemu, ali Jović nije bio na visini zadatka.

Posao mu je otežalo što je Francuz pružao fantastične partije.

- Madrid je tada snažno investirao da bi jednom zauvek okončao problem sa zamenom Benzeme. Jović je bio izabran, ali nije bio na visini zadatka. Prvo je naišao na 'ubistvenu' verziju Karima Benzeme, koji mu nije dao nikakve opcije. Drugo, nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao. Dva gola su bila njegova dostignuća u prvoj sezoni u Realu, a u drugoj, posle beznačajne prve, vratio se u Ajntraht na pozajmicu tokom zime.

FOTO: M. Vukadinović

 

U svom drugom mandatu u Ajntrahtu, Luka je dao samo četiri gola, vrativši se u Real Madrid gde se nadao da će mu minutaža dolaskom Karla Ančelotija biti veća.

Međutim, odigrao je samo 549 minuta, sakupio 19 nastupa i dao samo jedan gol.

- Prerano sam otišao u Real Madrid. Benzema je eksplodirao i zasluženo osvojio Zlatnu loptu. Imao sam peh odmah na startu. Prvo je izbila korona, a onda su me zaustavile neke povrede, ali to je za mene bilo definitivno veliko iskustvo - citirana je u "Marki" Jovićeva izjava posle selidbe u Fiorentinu.

U dresu "viole" dobio je priliku da igra u kontinuitetu, a postigao je 13 golova na 50 utakmica.

On je iz Firence besplatno otišao u Milan, a srpski fudbaler se vratio na staro. Igra kao rezerva, a nije postigao nijedan gol.

U međuvremenu je izgubio mesto u reprezentaciji Srbije i pitanje je koliko će još za njega imati strpljenja u Milanu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)