"STRAHOVIT NAM JE MENTALITET!" Prva, burna reakcija koju je selektor Dragan Stojković Piksi imao posle plasmana na EURO 2024

Novosti online

19. 11. 2023. u 17:16

Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo u fudbalu, pa i ne čudi zadovoljstvo selektora Dragana Stojkovića Piksija.

СТРАХОВИТ НАМ ЈЕ МЕНТАЛИТЕТ! Прва, бурна реакција коју је селектор Драган Стојковић Пикси имао после пласмана на ЕУРО 2024

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, na dramatičnom kraju kvalifikacija u našoj grupi, Srbija je odigrala nerešeno sa Bugarskom i ozbedila odlazak na EURO 2024.


- Veliki dan za srpski fudbal! Srbija, država je dočekala da ima svoj tim na Evropskom prvenstvu. Čestitam ovim momcima koji su zaista odradili ono... i borili se do kraja, verovali. Čestitke svima, srećni smo i zadovoljni - započeo je Piksi izjavu za TV Arena sport.

Na konstataciju da je 2000. bio kapiten kada je naša reprezentacija poslednji put bila na šampionatu Evrope, a sada kao selektor, osmehnuo se.

- Ispade tako (da moram da budem tu da bi se išlo na Evropsko prvenstvo), ali... setite se kako ume da se desi i samo jedna loše epizoda, kao naša protiv Škota, kada se nije otišlo. Ja sam i dan pred ovu utakmicu rekao da će ona biti zanimljiva za gledanje, da neće biti laka, ali su igrači pokazali strahovit mentalitet. Mentalitet koji krasi pravu ekipu, koja veruje u sebe. Ostvarili smo rezultat koji je dovoljan da nas vodi na Evropsko prvenstvo i to je najvažnije.

O samom meču i kiksevima "orlova", ukratko:

- Prvo poluvreme smo kontrolisali kompletno, stvarali šanse, poveli sa 1:0... Ali, znali smo da neće biti lako. I, opet su nam se desile, da kažem, greške, kod oba gola Bugara, praktično poklon-golovi s naše strane, ali smo uspeli da se izdignemo iznad toga. Nije lako sa psihološke strane igrati ovakve utakmice jer znamo kakav je ulog, ali bili smo maksimalno skoncentrisani i verovali da možemo do drugog gola i uspeli smo u tome.

Stojković je potom, u izjavi za RTS, dodao i sledeće:

- U ovom momentu je važno da smo jedan ciklus završili na pravi način. Ovo je poklon naciji, našoj državi, svima onima koji su nas podržavali, onima koji su verovali u nas. To je ono što treba da krasi naš nacionalni tim. Ovo je veliki dan i uspeh za srpski fudbal - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave