SVET GLEDA I NE VERUJE: Lionel Mesi dobio "Zlatnu loptu", ali svi pričaju kako je reagovao Kristijano Ronaldo

Novosti online

31. 10. 2023. u 22:00

"Ronaldo se smejao kada je Mesi dobio osmu Zlatnu loptu!" naslov je koji je obišao planetu u poslednja 24 sata, ali... on ne odgovara istini. "Novosti" vam otkrivaju - kako je do velike zabune došlo. Zapravo, reč je površnosti.

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Лионел Меси добио Златну лопту, али сви причају како је реаговао Кристијано Роналдо

Foto AP

Kristijano Ronaldo jeste poslao "smajlije" na jednu Instagram objavu koja je posvećena analizi onoga što je dostigao njegov veliki rival iz Argentine, no - istina je prilično drugačija od one koju su mnogi svetski mediji objavili.

Najpre podsetnik da je u ponedeljak uveče, 30. oktobra 2023, Lionel Mesi rekordni osmi put proglašen za najboljeg fudbalera sveta u tradicionalnom izboru magazina "Frans fudbal".

Za dobijanje ovog priznanja najviše može da zahvali činjenici da je u decembru 2022. postao prvak sveta sa argentinskom reprezentacijom.

Lionel Mesi, osvajač Svetskog prvenstva 2022. u Kataru sa Argentinom / FOTO: AP/Tanjug

Selidba iz evropskog fudbala u ne baš atraktivnu američku MLS ligu nije imala ni približno važan karakter kao šampionsk pohod na Mundijalu, dok sa druge strane, ni Kristijana Ronalda ka nagradi nije pogurao njegov odlazak u Saudijsku Arabiju.


Ipak, ne misle svi da je Mesi zasluženo osam puta proglašen za najboljeg.

Recimo, veliki navijač Reala (u kome je portugalski as blistao), a jedan od čelnih ljudi "Asa", Tomas Ronsero, upravo je o tome pričao u pomenutoj analizi na koju je reagovao i Ronaldo.


Ronsero je, inače, rekao sledeće:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AStv (@astelevision)


- Desilo se ono što smo znali da će desi, dali su Zlatnu loptu Mesiju, opet. Kao jedan izraz poštovanja to je u redu, znamo da se penzionisao pre nekoliko meseci u Majamiju, a o takvoj penziji se znalo još od prošle godine dok je bio u PSŽ-u. Spremao se za Mundijal, dao šest penala, što je rekord u reprezentaciji, ali dobro. Okej, imao je dobro Svetsko prvenstvo, osvojio ga je, ali 11 meseci je prošlo, ja se više i ne sećam tog Katara. Eto, koliko prekosutra počinje novembar, dok se ja ne sećam da je on od 20. avgusta dao gol, ali svi znamo kako ovo funkcioniše - rekao je u ponedeljak pomenuti Španac.

Ronsero je izgovorio i sledeće:

- Da rekapituliramo. Od osam Zlatnih lopti, pet su sasvim zasluženo osvojene, ali tri nisu. One 2010. trebalo je da dobitnik bude Ćavi il Inijesta. Mesi nije ni davao golove, ni asistirao na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, niti je igrao u finalu Lige šampiona. Pre dve godine, Robert Levandovski je sa Bajernom osvojio sve živo, bio i zlatna kopačka, a oni nagradu daju Mesiju, koji je imao istorijski blam u Ligi šampiona. A ove godine Holand napravi rekord za pamćenje u Premijer ligi, prestigne Alana Širera i ekipu, osvoji sve što se moglo osvojiti sa Sitijem i... ništa. Rodri, takođe, sve osvoji sa Sitijem, još i Ligu nacija sa Španijom, a nije čak ni na podijumu. Dakle, Mesi je pet puta zasluženo bio pobednik, ali tri su mu Zlatne lopte poklonjene. Ali, kako je ovo sada bilo odavanje poštovanja, onda, Leo, svaka čast, mnogo si dao fudbalu. Nikada nećemo zaboraviti tvoj rivalitet sa Kristijanom. Uostalom, broj osam je nešto što stvarno volim jer me podseća na noć u Lisabonu sa Bajernom iz Minhena, heh. Čestitke, šampione! - rekao je Tomas Ronsero.

Upravo posle tog komentara za "osmicu" (Barselona, omraženi tim pomenutog španskog medijskog radnika, 2020. je izgubila od Bajerna u četvrtfinalu sa 2:8 u pandemijskom izdanju Lige šampiona, na neutralnom terenu u Lisabonu), Ronaldo je reagovao onim "smajlima".

Dakle, nije to javno smejanje bilo upućeno tome što je Lionel Mesi dobio "Zlatnu loptu", već što je čuveni ostrašćeni "madridista" iskoristio čak i trenutak Argentinčevog slavlja za "prozivke" na račun Barse.

A ako vas fudbal, i to ne samo Mesi i Ronaldo, zanima, pratite ga na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)