KATASTROFA! Srbija gubi mesta u Evropi, čak nam se i sa Farskih Ostrva smeju

Novosti online

27. 10. 2023. u 09:47

Još jedan tužan četvrtak za srpski fudbal. Nije nam prvi ove jeseni, vrlo verovatno ni poslednji, ali ono što današnji dan ’boji u crno’ jeste to što su se nova tri poraza reflektovala na UEFA rang-listu. U najkraćem: Srbija više nije u top 15 i nema više u džepu pet evropskih viza, odnosno dva mesta u Ligi šampiona.

КАТАСТРОФА! Србија губи места у Европи, чак нам се и са Фарских Острва смеју

FOTO: Tanjug/AP

Naime, ulaznice klubovima za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija i kvalifikacije za ova takmičenja za 2024/25. su već poznate i Srbija će opet imati pet predstavnika u startu, a prva dva tima iz Supelrige će u kvalifikacije za LŠ.

Ali za sezonu 2025/26. se najverovatnije vraćamo na manji broj klubova i još teži put do grupnih faza.

Iako smo tek na tri kola po grupama ove sezone, jasno je da su TSC i Čukarički nedorasli svim rivalima u svojim grupama LE i LK, pa bi najrealnije bilo da Crvena zvezda koliko-toliko spase stvar eventualnim plasmanom u nokaut fazu LE i uspešnim nastupom u istoj na proleće.

Crveno-beli definitivno mogu da se bore za treće mesto u grupi G LŠ sa Jang bojsom, a iako im predstoji gostovanje u Bernu, mogu da očekuju bar jedan bod u duelima sa RB Lajpcigom i Mančester sitijem na punom stadionu "Rajko Mitić". Sa druge strane, Jang bojs gostuje ovim rivalima.

Foto: Printskrin

 

Iako je Slavija Prag izgubila na gostovanju Romi 0:2, njen gradski rival Sparta je igrala 0:0 sa Rendžersom, a mogla je i do pobede dok je Plzenj, takođe u LE, pobedio Dinamo Zagreb 1:0 u gostima.

Dželat Partizana u kvalifikacijama za LK Nordšeland slavio je u Trnavi 2:0, a Norvežane su podigli Bode Glimt koji je u istom takmičenju sa 3:0 zgazio raštimovani Bešiktaš, a Molde je sa 5:1 razbio Haken u LE.

A podatak koji posebno boli - Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva je sam osvojio više bodova u prva tri kola grupne faze nego Zvezda (2), TSC (0) i Čuka (0) zajedno.

U drugom kolu su Farani odoleli Lilu (0:0), a sinoć su sa 3:0 ponizili ljubljansku Olimpiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)