NE-VE-RO-VAT-NI SRBI OSVAJAJU AZIJU! Gol makazicama je samo jedna majstorija: Mitrović i Milinković Savić briljirali u Ligi šampiona! (VIDEO)

Novosti online

23. 10. 2023. u 21:50

Aleksandar Mitrović ne samo da vodi Al Hilal ka tituli u Saudijskoj Arabiji, već i ka nokaut fazi azijske Lige šampiona. A u tome mu se, na još atraktivniji način, pridružio sunarodnik i klupski kolega, Sergej Milinković Savić.

НЕ-ВЕ-РО-ВАТ-НИ СРБИ ОСВАЈАЈУ АЗИЈУ! Гол маказицама је само једна мајсторија: Митровић и Милинковић Савић бриљирали у Лиги шампиона! (ВИДЕО)

screenshot / e99c150887

U petak je Mitrović postigao jedini gol u prvenstvenom duelu protiv Al Kaleža, i pomogao ekipi da se učvrsti na prvom mestu tabele, a tri dana kasnije prvi je zablistao u elitnom klupskom takmičenju Azije.

Al Hilal je ugostio indijski Mumbai, a "Mitrogol" je taj nadimak opravdao - sa tri pogotka (i jednom asistencijom). Prva dva je dao na dodavanja Al Burjaka sa krila, ali treći će se posebno pamtiti.

No, krenimo redom.

Najpre je Mitrović dao gol za 1:0 u petom minutu, pokazavši klupskom kolegi gde da mu doda loptu, pa kada je tamo stigla - sproveo ju je u mrežu...

... a onda je udaljio domaćina na nenadoknadivu prednost u 67, postigavši gol glavom:

Na tome Al Hilal nije stao.

Naprotiv.

Već u 75. minutu bilo je 3:0 na semaforu, a za to se pobrinuo Sergej Milinković Savić, izuzetno atraktivnim golom glavom, sa dvostruko veće udaljenosti nego što je to njegov zemljak prethodno učinio:

Abdulhamid, koji je "SMS"-u bio asistent, pet minuta kasnije je to bio i Mitroviću.

I to za najbolji potez ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona Azije:

Aleksandar Mitrović je "makazicama" zahvatio loptu i neodbranjivo je poslao u mrežu Mumbaija:

Taj potez izazvao je oduševljenje domaće publike, ali i nevericu saigrača, pa je tako Sergej Milnković Savić reagovao hvatanjem za glavu, oduševljen onim što je uradio najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije.

A svoju fantastičnu igru Mitrović je krunisao i asistencijom, za 5:0, kada je u 82. minutu proigrao Al Burajka i tako mu uzvratio za dva dodavanja posle kojih je on dao uvodne pogotke:

Srpski asovi su, nedugo posle pomenute bravure, napustili teren, ispraćeni ovacijama u 86. minutu, a rezervista Al Malki je u petom minutu sudijske nadoknade vremena postavio konačnih 6:0.

Posle ove pobede, Al Hilal se nalazi na deobi čelne pozicije u grupi D, jer ima sedam bodova koliko i Navbahor Namangan, uzbekistanski tim koji je u prvom kolu kao gost remizirao sa pomenutim saudijskim klubom.

Kako samo prvoplasirana ekipa ide u nokaut fazu azijske Lige šampiona, pred "Mitrom", Sergejem i njihovim saigračima je ozbiljan zadatak u preostala tri kola.

BONUS VIDEO: Barselona proslavila titule: Hiljade navijača pozdravilo fudbalere i fudbalerke 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)