TURSKI MILIJARDER KUPUJE KLUB NA BALKANU: Posebno zanimljiv jedan u Srbiji

A. I.

06. 10. 2023. u 09:33

TURSKI biznismen i dugogodišnji predsednik Fenerbahčea Ali Koč mogao bi portfolio da proširi i na Balkanu. Kako navode turski mediji, on je zainteresovan za kupovinu fudbalskog kluba iz regiona, a s tim u vezi konsultovao je Edina Džeka i Dušana Tadića.

ТУРСКИ МИЛИЈАРДЕР КУПУЈЕ КЛУБ НА БАЛКАНУ: Посебно занимљив један у Србији

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Koč je već početkom 2020. imao plan da investira u ovdašnji region, za tu operaciju zaduženi su bili Rumuni, Florn Prunea i bivši selektor te zemlje Joan Lupesku.

Projekat je propao pojavom virusa korona, ali želja turskog biznismena nije nestala.

U timu Fenerbahčea već nastupa Slovenac Miha Zajs, letos su stigli bosanski reprezentativac Edin Džeko, kapiten Srbije Dušan Tadić i hrvatski golman Dominik Livaković, a "mala jugoslovenska kolonija" dala je uvid vlasniku kluba u stanje u regionu.

Portal Fotospor javlja kako je Koč već razgovarao sa Edinom Džekom i Dušanom Tadićem, te dobio pozitivne povratne informacije, a pomenuti fudbaleri su vlasniku kluba preporučili imena određenih klubova čija imena nisu za sada javno objavljena.

Edin Džeko je povezan sa Željezničarom, koji grca u finansijskim problemima, nagađa se da je taj klub jedan od onih na listi želja.

U Srbiji je prvi kandidat Novi Pazar, klub iz Sandžaka gaji dobre odnose sa Fenerom, a upravo su iz tog turskog kluba na pozajmicu u Srbiju stigli Omar Fajed i Jin-ho Jo, a klub je pojačao i Sejdub Suma, Marko Šćepović...

Treba uzeti u obzir da je stadion Novog Pazara nedavno renoviran, te klub svakako spada u interesantne za investiranje, a dobio je nedavno i sponzora po kome stadion nosi ime "Džaizkoin arena".

Pre dve godine Koč je navodno želeo da kupi Vardar, ali nije došlo do akvizicije, te makedonski klub još uvek traži povratak na staze stare slave.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?