"NISAM IMAO POJMA ŠTA MI TRENER GOVORI!" Ko je golman Lacija koji je oduševio celu planetu?

Novosti online

20. 09. 2023. u 19:44

LACIO je na startu Lige šampiona sinoć u Rimu dočekao madridski Atletiko i skoro svi su se na stadionu već bili pomirili sa mininalnim porazom. Svi, ali ne i čuvar mreže Rimljana Ivan Provedel. Ovaj 29-godišnji čuvar mreže je kao klasičan centarof zakucao glavom loptu u mrežu Madriđana u 95. minutu.

НИСАМ ИМАО ПОЈМА ШТА МИ ТРЕНЕР ГОВОРИ! Ко је голман Лација који је одушевио целу планету?

FOTO: Tanjug/AP

Uradio je to kao klasičan napadač jer je on to i bio do svoje 15. godine, kada je odlučio da iz ekonomata uzme rukavice, oduševljen bravurama Frančeska Tolda na Prvenstvu Evrope na meču protiv Holandije.

I to nije sve.

Provedel je zavrpio srednju umetničku školu. U slobodno vreme svira klavir. Na dresu nosi broj 94, kao godinu svog rođenja (1994.) i omiljeni minut utakmice kada voli da se pojavi u tuđem šesnaestercu. Tamo je već dao jedan gol u karijeri. U dresu Juvestabije na meču sa Askolijem.

- Nisam imao pojma šta mi govori trener Sari. Osećala se velika tenzija na terenu, video sam da je ostalo 30 sekundi do kraja i otišao sam napred. Luis Alberto je krenuo na drugu stativu, tako da sam se uputio samo u prazan prostor. Još ne shvatam najbolje šta sam učinio, u fudbalu se sve dešava brzo - rekao je Provedel posle meča.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!