DO REKORDA BEZ RONALDA: Slavni Portugalac propustio istorijski meč sa Luksemburgom

Novosti online

12. 09. 2023. u 12:00

PORTUGALCI su brojali do devet i to bez Kristijana Ronalda!Nekadašnji evropski prvak je u meču 5. kola kvalifikacija za EP u koje se seldećeg juna igra u Nemačkoj lako preslišala autsajdera u grupi sa 9:0 u utakmici koja je odigrana u gradiću Faro, na krajnjem jugu Portugalije, sa vrlo čudnom "predigrom".

ДО РЕКОРДА БЕЗ РОНАЛДА: Славни Португалац пропустио историјски меч са Луксембургом

FOTO: Tanjug/AP

Naime, za domaćina nije mogao da nastupi kapiten Kristijano Ronaldo koji je pre pet dana na meču u Slovačkoj koji je njegov tim dobio sa 1:0 zaradio ukupno treći žuti karton, pa je morao da propusti duel sa Luksemburgom. I to baš u danu kada je Portugalija došla do najubedljivije pobede u avojoj istoriji. Utakmicu su obeležili strelci, po dva komada spakovali su imenjaci Gonsalo Inasijo i Ramos u prvom delu meča i tada rešili pitanje pobednika. U nastavku su posao dovršili Dijego Žota sa dva gola, Rikardo Orta, Žoao Feliks i Bruno Fernandeš.

Isfrustriran ubedljivim porazom, sleektor Luksemburga Luk Holc je svoju klupu u očaju napustio u 83. minutu kada je Bruno Fernandeš postigao gol za 8:0.

Portugalci su prvi na tabeli svoje grupe sa svih šest pobeda i gol razlikom 24:0, pa su već sada skoro sigurni putnici na Prvenstvo Evrope.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)