ZVEZDA DOVELA PRVU OD DVE "BOMBE": Poslednji sati za pojačanja za Ligu šampiona, burno na "Marakani"!

Novosti online

04. 09. 2023. u 18:54

Crvena zvezda ulazi u nastavak sezone 2023/2024 uz pojačanja sa kojima želi da bude konkurentna i u Ligi šampiona.

ЗВЕЗДА ДОВЕЛА ПРВУ ОД ДВЕ БОМБЕ: Последњи сати за појачања за Лигу шампиона, бурно на Маракани!

FK Crvena zvezda

Sa crveno-belima je ugovor potpisao talentovani defanzivac Naser Điga, dosadašnji igrač Bazel. Ovaj 20-godišnjak nastupa za reprezentaciju Burkine Faso.

Naser Điga / Foto: EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

On je u tim sa "Sent Jakob parka" stigao 2021. godine i ukupno je odigrao 22 utakmice, a sedam ove sezone u svim takmičenjima.

Điga na "Marakanu" dolazi na jednogodišnju pozajmicu, s pravom otkupa za 2.000.000 evra.

Ovaj 187 centimetara visoki štoper je prošlu sezonu takođe proveo na pozajmici u francuskom drugoligašu Nimu. Za taj klub upisao je 21 nastup.

Điga je u martu prošle godine debitovao za A selekciju Burkine Faso. Pre toga je odigrao četiti utakmice za selekciju do 20 godina, a Bazel ga je i zvanično "odjavio" za novu sezonu u Švajcarskoj, što je otvorilo vrata za, zasad privremeni, transfer u Zvezdu.

FK Bazel

Zvezda predstavila Đigu

Talentovanom defanzivcu su dobrodošlicu poželeli predsednik kluba Svetozar Mijailović, kao i sportski direktor Mitar Mrkela koji se osvrnuo na igračke kvalitete Đige. 

 
- Naser Điga je mlad igrač koji dolazi iz Bazela i profil je štopera kakvog je Barak Bahar tražio od samog početka. Visok je, čvrst i brz, i to je ono što je Bahar želeo kako bi naša odbrana izgledala baš po njegovom ukusu. Verujem da će se Điga brzo prilagoditi zahtevima koje traži naš trener i da će biti dobro pojačanje za Zvezdu. Spremni smo za Ligu šampiona, radili smo na tome naporno, imamo iskustvo iz prethodna dva učešća koje će nam pomoći da budemo dobri u utakmicama koje slede - istakao je Mrkela.
 

Naser Điga, najnovije pojačanje Zvezde / FOTO: FK Crvena zvezda


Điga koji je zadužio broj 24 bio je izuzetno zadovoljan zbog dolaska na Marakanu.
 
- Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem deo tako velikog takmičenja, iako sam nastupao u Ligi konferencija. U svakom slučaju, imam mnogo motiva da se dokažem, a ono zbog čega sam posebno nestrpljiv je da debitujem pred Zvezdinim navijačima. Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su zaista fascinantni, tako da je to razlog više zbog kog sam srećan što sam ovde. Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri "1 na 1" sa protivnikom - rekao je Điga.
 
"Naser Điga je rođen 15. novembra 2002. godine u Bobo Đulasu, gradu u Burkini Faso. Štoper visok 187 centimetara je ponikao u lokalnom Viteseu da bi sa 19 godina stigao u Bazel za koji je odigrao 22 utakmice i postigao gol, dok je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u francuskom Nimu. Tamo je u kvalitetnoj Ligi 1 nastupio na 21 utakmici, a u međuvremenu je postao i standardni reprezentativac Burkine Faso", ističu crveno-beli.

Druga Zvezdina transfer bomba za Ligu šampiona

Podsetimo, Crvena zvezda je dogovorila i dolazak In-Beom Hvanga iz Olimpijakosa za pet miliona evra, što će postati najskuplji posao u istoriji srpskog fudbala.

Foto: EPA

 

Posao bi trebalo da bude zvanično gotov do večeras, do kada je rok za registraciju fudbalera za Ligu šampiona, a Hvang će oboriti dosadašnji rekord Osmana Bukarija kog je Zvezda prošlog leta platila tri miliona evra Gentu.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)